FC Lisse – Hoek 3-2

FC Lisse en Hoek wisten het publiek te vermaken met een meeslepende wedstrijd. Natuurlijk ging er van alles fout, maar de bedoelingen van de twee teams waren duidelijk. Het maken van een doelpunt kreeg de voorkeur. FC Lisse was de meest gelukkige. De eerste driepunter van het seizoen mag dan ook gekoesterd worden door het keurkorps van trainer Robbert de Ruiter.

Pech voor Moubarak Adouch. Hij kwam niet door de warming-up heen. FC Lisse kende zo vier wijzigingen ten opzichte van de basis een week eerder. Oussama Siali, Milton Klooster, Boyd Stevens en Bas Buimer stonden aan het vertrek. Het eerste kwartier was er een van aftasten. Alleen Milton was een keer dreigend.

Hoek kwam tot snelle uitbraken. De bal constant spelend achter de verdediging van de FC. Dit leverde problemen op voor de defensie van de geel-blauwen. Hoek is niet alleen een goed voetballende ploeg, het heeft ook de nodige fysiek. Het sterke aanspeelpunt Kyle Doesburg vormt een belangrijk wapen van de Zeeuwen. Hoek wist bovendien de snelheid van Jonathan Constansia optimaal te benutten. Het was dan ook de nummer 23 van Hoek, die de score deed openen in de 16de minuut.

FC Lisse kwam snel langszij. Bert Koomen wist een imponerende rush vanaf zijn eigen helft te bekronen met een treffer. Een actie van hem, die deed denken tegen JVC Cuyk. Toen raakte hij de paal. FC Lisse kon niet lang nagenieten van de 1-1. Wederom Constansia was na een verdedigingsfout van FC Lisse de gevierde man voor Hoek. Milton was dichtbij de 2-2. Na een corner waren Oussama en Justin Valk dichtbij de gelijkmaker. Justin voorkwam even later met een sliding de 1-3 door Rik Impens. Milton moest intussen gedwongen door een blessure naar de kant. Ayoub Aït Afkir werd zijn vervanger.

Meteen na de rust viel de 2-2. Oussama werd beentje gelicht binnen de zestien van Hoek. Hij nam zelf de strafschop. Na de 2-2 was de regie in handen van Hoek. FC Lisse werd onder druk gezet. Met kunst- en vliegwerk hield de FC stand. Doelman Erik Cummins, Kevin van der Zwet en Justin op de doellijn voorkwamen de 2-3. Sporadisch brak FC Lisse uit. Dat Bas goed kan koppen is bekend. In minuut 76 raakte hij de bal heerlijk op zijn voorhoofd. Via de paal en de sluitpost van Hoek kreeg Bas de bal weer terug. De 3-2 was een feit.

FC Lisse verdedigde als hard werkend team de voorsprong. De extra tijd leek een eeuwigheid te duren. Rowdy van der Putten had bijna de 4-2 nog op zijn schoen. Na zeven minuten blesssuretijd klonk het laatste fluitsignaal van arbiter De Winter als muziek in de oren bij de getrouwen van FC Lisse.

FC Lisse is van de hatelijke nul af. Dat smaakt naar meer. FC Lisse speelt komende zaterdag in Noordwijk de streekderby tegen SJC. Het is de eerste competitiewedstrijd voor de promovendus op haar nieuwe hoofdveld. De aftrap is om zes uur.