FC Lisse – HHC Hardenberg 2-2

Gemengde gevoelens op Ter Specke na afloop bij FC Lisse na de 2-2 tegen HHC Hardenberg. Natuurlijk de late goal van Bas Buimer leverde een punt op. Aan de andere kant verzuimde de FC de vele kansen om te zetten in doelpunten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Justin Valk gehuldigd door de Supportersclub voor het spelen van zijn 100ste competitiewedstrijd tegen Lienden. Justin is in afwachting op verdere ontwikkelingen rondom zijn blessure. Wij wensen hem hierbij sterkte toe.

Het was vooral in de eerste helft smullen van de FC. Onder aanvoering van strateeg Martin van Eeuwijk sneden de FC Lisse-voorwaartsen door de Overijsselse verdediging heen. De thuisclub met zes Lissers in de basis. Naast Martin waren dit Lars Rauws, Thierry Monteny, Kevin van der Zwet, Rowdy van der Putten en Rik Vermeulen.

HHC was totaal het spoor bijster tegenover een oppermachtig FC Lisse. De keihard werkende Rowdy kreeg de eerste mogelijkheid. In de 15de minuut was het de snelle Thierry die Rowdy aanspeelde. De bal kwam uiteindelijk bij Koen Fokkema. Hij kreeg het leder niet langs HHC-doelman Sander Danes. Een aanval over diverse schijven in de 26ste minuut. Opnieuw geen succes voor Koen. In de 28ste minuut speelde Rowdy zich knap vrij. Zijn schot ging echter niet tussen de palen. En dan de grootste kans voor FC Lisse in de 34ste minuut. Wederom wist Koen van dichtbij niet het net te vinden. Waar FC Lisse met 3-0 of 4-0 aan de leiding had moeten gaan stond het nog steeds 0-0. Een gebrek aan scorend vermogen leert een ijzeren voetbalwet kan later nog opbreken.

HHC maakte het de FC geen moment moeilijk voor de pauze. FC Lisse-sluitpost Björn Haggerty moest wel alert blijven.

In de tweede helft was de overheersing van FC Lisse wat minder dan voor de rust. Toch kreeg het weer mogelijkheden. Kevin raakte met zijn inzet de bovenkant van de lat. Het team dat zelf niet scoort na zo veel kansen krijgt het deksel vaak op de neus. Zoals dit keer de FC. Shkodran Metaj hield HHC een seizoen eerder in de slotfase van de laatste competitiewedstrijd tegen UNA in de tweede divisie. Dit keer was de speler uit Kosovo succesvol tegen FC Lisse. Met een zondagsschot liet hij Björn kansloos. FC Lisse was niet aangeslagen. Het bracht twee verse wissels met hun roots in het oosten van het land: Rick Bouwmeister en Bas Buimer.

In de 66ste minuut kwam de 1-1 tot stand. Uit een vrije trap van Martin kopte Rik de 1-1 binnen. Uit een vergelijkbare situatie kopte Koos Werkman even later de 1-2 binnen. FC Lisse bleef strijden voor een beter resultaat. Bas kreeg de bal net niets langs de vingertoppen van Danes. In blessuretijd was er een scrimmage voor het doel van HHC. Diverse FC Lisse-spelers probeerden de bal in de lege touwen achter Danes te krijgen. Het lukte uiteindelijk Buimer om de 2-2 te maken. Na deze gelijkmaker was er het nodige tumult, waarbij niet goed te zien was voor velen wat er werkelijk gebeurde. Martin kreeg rood en Werkman verliet geblesseerd het veld. De 2-2 eindstand bleef op het scorebord staan.

FC Lisse speelt komende zaterdag de eerste Bollenderby van het seizoen. Uit tegen VVSB. Nog nooit kwamen de twee teams elkaar tegen in competitieverband. Bij VVSB in de selectie oud-FC Lisse-speler Guido Pauw. Jaren geleden was Robbert de Ruiter de trainer van VVSB. Robbert liet ooit bij VVSB de huidige aanvoerder van de Noordwijkerhouters debuteren: Vladimir Jozic. Assistent-trainer van VVSB is oud-FC Lisse-speler Jack Honsbeek. VVSB – FC Lisse begint om half vier.