FC Lisse – Harkemase Boys 2-0

FC Lisse zit nog steeds op een honderd procent score als het gaat om haar thuiswedstrijden. Harkemase Boys werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. De Friezen namen voor de eerste keer in vijf ontmoetingen geen punten mee vanaf Ter Specke. De FC Lisse-zege was er een van degelijkheid. De verdediging gaf nauwelijks kansen weg.

Het blessureleed is bij de FC niet te overzien. Voor Kevin van der Zwet is het na het maken van een MRI-scan afwachten hoe het met zijn knie is. De basis overziend in vergelijking met een week eerder tegen Quick Boys kwam het tot drie Lisserse mutaties. Net als Kevin stonden ook door blessures Mark de Loor en Milton Klooster niet aan het vertrek. Het centrale duo achterin bestond nu uit David Verweij en Justin Valk. Rowdy van der Putten en Rik Vermeulen wisselden elkaar af in de spits. Oussama Siali vormde met Luca Tarani de vleugels en Boyd Stevens stond geposteerd op het middenveld.

FC Lisse speelde met de handrem erop en liet HB het spel maken. De uitbraken van de FC leverden gevaar op. Luca was iedereen in de 16de minuut op snelheid de baas. HB-doelman Erick Jansema voor kwam met zijn benenpartij een tegendoelpunt. HB deelde alleen wat speldenprikken uit vanuit de tweede lijn, zoals met een schot van Kevin Mennega. FC Lisse was toch effectiever. Rik kon net niet bij een voorzet van Boyd. Regelmatig lagen er spelers op de grond voor een blessurebehandeling.

Bert Koomen vormde de aanleiding met zijn opkomen voor de twee Lisserse treffers. In de 36ste minuut stoomde hij op vanaf rechts. Zijn dadendrang werd even buiten de zestien gestopt. De overblijvende vrije trap werd ingeschoten door Boyd en tot corner verwerkt via Jansema. De daaropvolgende spelhervatting deed de bal op het hoofd van Justin belanden. De paal kwam er tussen. De terugbotsende bal ging via het gezicht van Rik alsnog over de doellijn. Dat FC Lisse verder ongeschonden de rust haalde was te danken aan Erik Cummins. Hij stak een handje er tussen na een gevaarlijk voorkomende HB-voorzet vanaf rechts.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort. Mocht HB al gevaar stichten dan was er steeds Erik. Na een uur spelen moest ook David geblesseerd het veld verlaten. Boyd kwam in de achterste linie te spelen. FC Lisse bleef de concentratie bewaren en de voorsprong koesteren. Wederom een rush richting de achterlijn van Bert gaf Lissers gevaar te zien. Uit de voorzet van Bert kwam de bal terecht bij Rowdy, die in de zestien alleen afgestopt kon worden door een foutieve overtreding. Rowdy trapte zelf de strafschop binnen. Met nog een kwartier te gaan was de wedstrijd gespeeld. Oussama schoot nog op de paal.

FC Lisse stijgt door de zege op HB met stip op de ranglijst. Plek zeven is nu de plek waar de geel-blauwen zich bevinden. Spelen vanuit een gedegen organisatie en mikkend op de snelheid voorin is een vereiste om komende zaterdag DVS’33 te bestrijden. De formatie uit Ermelo scoorde in de laatste drie wedstrijden liefst twintig keer. DVS’33 – FC Lisse begint zaterdag om half drie.