FC Lisse – Harkemase Boys 0-1

‘De foarset fan Berwout wie ek perfekt.’Er was door FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter nog zo op gehamerd in de rust. Hou de nummer 24 (Berwout Beimers) en nummer 16 (Hennie Bouius) in de gaten van Harkemase Boys. Dat was aan dovemansoren gericht. Nog geen minuut na het begin van de tweede helft bepaalden de twee beste spelers van het veld het verschil tussen volwassen zijn en volwassen worden. En zo incasseerde FC Lisse nederlaag nummer acht op rij. De voorbereiding mag dan van ondergeschikt belang zijn, verliezen gaat toch in het koppie zitten van de spelers. En ook van de supporters van FC Lisse, die met een slecht gevoel Ter Specke verlieten.

Harkema is een ploeg dat in zakt en veel fysieke middelen in de strijd gooit. Een team dat speelt met een leeuwenhart. Het eerste wapenfeit was van HB-aanvoerder Bouius. Een afzwaaier noemen ze dat. Over wapenfeiten gesproken. Het lobje van Jeffrey Klijbroek was fraai. Deze inzet werd echter prachtig gepakt door Erick Jansema. De VAR of doellijntechnologie bestaat niet in de derde divisie. Want anders was de doelpoging van Bouius na tien minuten mogelijk een doelpunt geweest. Bouius die een kwartier later oog in oog stond met Erik Cummins.

Na een half uur kwam FC Lisse beter in de wedstrijd. De vrije trappen van Boyd Stevens waren of een makkelijke prooi voor Jansema of gingen hoog over. FC Lisse werd gevaarlijk wanneer Jordi Tiktak op kwam. Vlak voor rust was hij de voorbereider. Mo Adouch vond zich een weg door de defensie van HB en raakte de paal. In de tegenaanval schoot Bouius in de handen van Erik.

Na de 0-1 trok HB zich volledig terug op eigen helft. FC Lisse belegerde de tegenstander, maar kon geen gaatje vinden in de hechte defensie van HB. Een kopbal van Lars Rauws ging net over. Jaap Zwetsloot zag nog een poeier gekeerd worden door Jansema. FC Lisse leek op weg te gaan naar een nieuwe nederlaag. Of was er toch nog een reddingsboei? David Verweij ging in blessuretijd neer binnen de zestien van HB. Strafschop. Rik Vermeulen kreeg de elfmeter niet langs Jansema. FC Lisse bleef zo achter met een kater.

FC Lisse speelt komende zaterdag vanaf drie uur de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Bij de promovendus de ex-FC Lisse-speler Leroy Oehlers. Is deze wedstrijd het begin van de ommekeer?