FC Lisse genoodzaakt te stoppen met prestatief voetbal op zondag

Een vereniging is er voor de leden en van de leden. En als leden niet meer (prestatief) willen voetballen op zondag dan houdt het op. Dit is de uitkomst na een extra ingelaste bestuursvergadering op de verjaringsdatum van onze vereniging. Voor velen onder ons en met name voor het bestuur een teleurstellende uitkomst.

Afgelopen maanden heeft bestuurslid Voetbalzaken Techniek, Rick Gerritsen, veel tijd gestoken in groepsgesprekken en individuele gesprekken met alle spelers en met de staf, maar de grond om verder te gaan was flinterdun. Het bestuur is de mening toegedaan dat iets goed moet gebeuren of niet. Halfslachtige oplossingen zijn geen oplossingen. Woensdag 16 maart heeft trainer Stephan Spruijt gesprekken gevoerd om te kijken naar oplossingen. Deze zijn helaas niet gevonden waardoor de overgebleven spelers en staf tot de conclusie zijn gekomen om het advies te geven aan het bestuur om te stoppen met prestatief voetballen op zondag in het seizoen 2016/2017. Het bestuur heeft op basis van dit advies en de uitgebreide analyse geen andere mogelijkheid gezien dan dit advies over te nemen.

Het bestuur wil benadrukken dat wij niet willen stoppen met voetballen op zondag. Ook op deze dag is voetballen mogelijk en tegen aantrekkelijke voorwaarden. Maar doordat spelers stoppen i.v.m. privé aangelegenheden en een aantal spelers gaan voetballen in een vriendenteam op zaterdag, zijn wij gedwongen om op dit moment prestatief voetballen niet meer te faciliteren.

Doordat we met deze situatie zijn geconfronteerd zullen we de zaterdagselectie gaan vergroten met een derde selectieteam. Aankomende weken zullen wij de gesprekken aangaan met spelers en staf van de zondagselectie om ieder zijn plek en rol weer te kunnen laten vinden. Hierover volgt op een later moment verdere communicatie. Uitteraard zullen zowel het 1e als 2e het seizoen op een correcte wijze afsluiten.

Het bestuur kan zich voorstellen dat er vragen en/of opmerkingen zijn bij onze leden. Om deze leden ook de gelegenheid te geven voor het stellen van vragen en/of het plaatsen van opmerkingen, zal een afvaardiging van het bestuur dinsdag 22 maart om 19:30 uur aanwezig in de businessruimte om uitleg te geven over het gevolgde proces, de uitkomsten van de gesprekken en de getrokken conclusie.

Namens het bestuur,

Leon Annokkee

Voorzitter