FC Lisse geleidelijk over op contantloos betalen

FC Lisse gaat geleidelijk over op contantloos betalen. Vanaf 1 juli kan doordeweeks aan de bar niet meer contant betaald worden. Vanaf 1 januari 2019 kan aan de bar helemaal niet meer met contant geld worden afgerekend. Vooralsnog geldt de maatregel nog niet voor de kaartverkoop op zaterdag.

Diverse clubs in de regio, zoals VV Katwijk en Quick Boys, gingen FC Lisse al voor. De ervaring daar is dat het afrekenen sneller gaat, er geen gedoe meer is met wisselgeld en daardoor minder kansen op fouten. Ook de vrijwilligers van de financiële administratie zijn blij met het nieuwe systeem. De contante geldstromen, wisselgeld, kassalades en afstorten bij de bank en alle risico’s wat dit met zich mee brengt behoren nu tot het verleden.

Ledenpas

Naast het betalen met de pinpas komt er ook een mogelijkheid voor het afrekenen met een ledenpas, waar u zelf geld op kunt zetten. U kunt hier bijvoorbeeld ook saldo opzetten voor een jeugdlid, die dan niet meer met geld op pad hoeft. Met de ledenpas is het ook mogelijk om de thuiswedstrijden van FC Lisse te bezoeken. Commissies krijgen voor hun vergadermomenten een commissiepas, waar een saldo op staat voor het seizoen. Over de introductie van de ledenpas volgt binnenkort meer informatie.