FC Lisse – FC Lienden 2-4

De 4-2 nederlaag van de FC tegen FC Lienden voelt aan als een mokerslag. Vooral door de manier waarop de achterstand ontstond in de eerste helft. FC Lisse voelde zich gepiepeld door de makkelijk aan Ayoub Aït Afkir gegeven rode kaart en de duidelijk waarneembare buitenspelgoal van Lienden, die vlak voor de rust de 2-1 betekende voor de gasten uit de Betuwe. FC Lisse vocht voor wat het waard was in de ondertalsituatie, maar zag uiteindelijk de klok terug gedraaid worden naar een voor twaalf. Het is nog niet te laat voor de mannen van Robbert de Ruiter zich rechtstreeks te handhaven in de tweede divisie. De tijd om dit te  bereiken begint echter te dringen.

Fotoalbum FC Lisse – FC Lienden

FC Lisse zag zo waar na het nodige blessureleed op appel verschijnen in de basis Thierry Monteny, Bert Koomen en Kevin van der Zwet. Rik Vermeulen werd voorafgaand aan de wedstrijd door de Supportersclub gehuldigd voor zijn 300ste competitiewedstrijd. Het sfeerteam had haar best gedaan de stemming  er in te brengen bij de ongeveer 1500 supporters. FC Lisse werd in de eerste minuut reeds gevaarlijk uit een vrije trap van Martin van Eeuwijk. Lienden-doelman Jan Schimmel tikte de bal over de lat. Jop van Steen schoot over namens Lienden.

In minuut 19 mocht Lienden een cornerbal nemen. Deze viel in het vijfmetergebied van FC Lisse. Uiteindelijk redde Ayoub op de doellijn. Hij hield zijn handen langs het lichaam en leek niet bewust de bal uit het doel te slaan. Toch ging de bal op de stip. Danny van den Meiracker pakte dit cadeau uit. FC Lisse-doelman Björn Haggerty onderscheidde zich met diverse reddingen.

In de 33ste minuut wederom vrije trap voor de FC. Martin krulde de bal over de muur. Schimmel wist aanvankelijk te redden met de hulp van de lat. De goed gevolgde Justin Valk deed de 1-1 noteren. Vlak voor het ingaan van de pauze zag iedereen, behalve de grensrechter, dat Abderrahim Loukili vertrok vanuit buitenspelsituatie. Hij kon zo zorgen voor de 1-2. Dit tot de begrijpelijke woede en frustraties bij  de mensen van FC Lisse.

Fotoalbum FC Lisse – FC Lienden

Vijf minuten in de tweede helft werd het 1-3 door Frank Wiafe. FC Lisse reageerde meteen via een schot van Bas Buimer en een doeltreffende rebound door Mo Adouch. FC Lisse bleef hoop houden op een goede afloop. Die hoop vervloog in de 76ste minuut  bij de 2-4 door Mohammed Bendadi. FC Lisse had nu niet meer de kracht terug te keren in de wedstrijd.

Er is nog niets verloren voor de FC. Komende zaterdag speelt FC Lisse de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Dit treffen begint om zes uur. De Supportersclub laat een supportersbus rijden, die om half drie vertrekt vanaf Ter Specke.