FC Lisse – Excelsior M. 2-3

De onderste acht van de competitie in de tweede divisie speelden dit weekeinde competitieronde acht. Zaak om niet te verliezen voor de deelnemers. Winst betekende met stip stijgen op de ranglijst. Voor FC Lisse is de 2-3 nederlaag op Ter Specke tegen Excelsior M. dan ook een teleurstelling.

Op een plaats was de basis gewijzigd ten opzichte van een week eerder. Rik Vermeulen weer op de tien ten faveure van Hanne Hagary. Na twee minuten werd Koen Fokkema ongelukkig geraakt. Met een pijnlijke knie liet hij zich vervangen door Thierry Monteny. De eerste gele kaart van de wedstrijd ging naar Excelsior-speler Sefa Kurt. De eerste mogelijkheid voor de thuisclub was voor Rowdy van der Putten. Excelsior werd gevaarlijk via Dean van Ooijen. Thierry kwam twee keer goed door. Een keer redde Excelsior-doelman Jean-Paul van Leeuwen, de tweede keer had Rowdy te veel tijd nodig. Kurt ontsnapte aan rood na een overtreding op Thierry

FC Lisse had moeite met de snelle Gerwin Lake. Het leverde Robert van Boxel een gele kaart op. Lake zelf troefde op snelheid in minuut 26 zijn tegenstanders af. De 0-1 was een feit. Het was niet de dag van Rowdy. In de 32ste minuut had hij moeten scoren. Dit gebeurde niet.

Na de pauze haalde Niels Buys hard uit. De bal vloog binnen via een verdediger van Excelsior. Lake begon geblesseerd aan de tweede helft en werd dan ook snel vervangen door de uitstekende voetballer Daan Blijj De FC kon verder met tien man na een rode kaart voor Bert Koomen. In minuut 58 kreeg Roel de Goede de bal niet goed weg voor zijn  eigen doel. Stephan Kruithof schoot binnen. Ook Excelsior kwam met tien te staan na een tweede gele kaart voor Vincent van den Berg.

Blij bracht Excelsior bekeken in minuut 81 met twee goals voor. FC Lisse was nog niet geslagen. Boyd Stevens scoorde de aansluitingstreffer. In blessuretijd vloerde Kevin van der Zwet binnen zijn eigen zestien Kevin Dercks. De pingel werd gemist door Kruithof.

Volgende week is Martin van Eeuwijk weer terug van zijn schorsing. Bas Buimer en Brian van der Werff maakten weer speelminuten in twee. Komende zaterdag is het in Tiel TEC tegen FC Lisse. De aftrap is om zes uur.