FC Lisse en De Gaapstokken bundelen krachten in Avondje Uit

Lisse – Voetbalvereniging FC Lisse en Carnavalsvereniging De Gaapstokken zetten vanaf 2020 gezamenlijk de schouders onder het Avondje Uit in Lisse. Zaterdag 25 januari 2020 is de Ter Speckehal de plaats om te zijn voor het oudste muziekfeest in Lisse met als optredende artiesten Samantha Steenwijk, John de Bever en Soulbeach. De voorzitters Leon Annokkee (FC Lisse) en Rob van der Poll (De Gaapstokken) schudden elkaar de hand met het oog op een succesvolle samenwerking in de toekomst.

Volgens Robert Faas van De Gaapstokken kon een intensievere samenwerking tussen de carnavalsvereniging en FC Lisse niet uitblijven. “De verenigingen trekken vanaf nu samen op en maken gebruik van elkaars kennis, kunde en enthousiasme van betrokken vrijwilligers. Dit om het evenement in de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.”

De regelgeving op het gebied van evenementen is in de loop der jaren steeds zwaarder geworden. Het viel voor De Gaapstokken niet meer op te brengen om in haar eentje het Avondje Uit te organiseren. Een reden voor het bestuur van De Gaapstokken om aan te kloppen bij FC Lisse. Het Avondje Uit, ooit gestart in de glazen hal van de voormalige Hobaho-hallen in Lisse, heeft al bijna twintig jaar de Ter Speckehal als thuisbasis. Een en een is twee in dit geval. Het carnaval in Lisse kent als oorsprong ‘ontspanningsavonden’, die ooit werden georganiseerd door leden van de voetbalclub Sportclub Lisse.

Vrijwilligers

Annokkee spreekt over de samenwerking als een win-win-situatie. “Hoe de opbouw van een Avondje Uit verloopt weten De Gaapstokken als geen ander. Dat loopt altijd goed. Dat blijft zo. Wij gaan met elkaar kijken hoe de bar zo goed mogelijk ingevuld kan worden. Daar staan al heel veel FC Lisse-vrijwilligers. Iedereen gaat doen waar hij goed in is. Zo vul je elkaar prima in.”

Het is niet altijd eenvoudig om de juiste artiesten te vinden, zegt Faas. “Artiesten worden duurder, maar de zaal niet groter. Er kunnen rond de 1000 bezoekers in de Ter Speckehal. Het moet wel toegankelijk blijven voor iedereen. Het Avondje Uit is toch een beetje cultureel erfgoed in Lisse.”

Als artiesten voor het Avondje Uit in 2020 zijn Samantha Steenwijk, John de Bever en coverband Soulbeach gecontracteerd. Steenwijk eindigde ooit als tweede in The Voice of Holland. Daarnaast was ze het afgelopen seizoen onder meer te zien in de Beste Zangers. De Bever is een van de meest geboekte artiesten van Nederland. Hij scoorde een grote hit met ‘Je krijgt die lach niet van mijn gezicht.’Soulbeach staat bekend om haar divers repertoire.

Een toegangskaart voor Avondje Uit in Lisse kost 19 euro 50 per stuk. Faas: “Voor het eerst gaan wij beginnen met online verkoop. Steeds meer mensen willen de kaarten zien op hun telefoon.” Daarnaast komen er diverse avonden in de kantine van FC Lisse om op een fysieke manier aan toegangskaarten te komen. Voor informatie rond het Avondje Uit is het handig de websites www.avondjeuitinlisse.nl of www.fclisse.nl te raadplegen.