FC Lisse – DVS’33 Ermelo 6-0

FC Lisse gaf DVS’33 Ermelo in de laatste competitieronde voor de winterstop een oorwassing. De 9-1 nederlaag van een seizoen eerder in Ermelo werd zo volledig weggepoetst. Bijna had FC Lisse de recordzege op eigen bodem vanuit de jaren negentig van de vorige eeuw, 7-0 tegen Serooskerke, verbeterd. De spectaculaire zege was zeker niet geflatteerd. FC Lisse toonde zich als balletkunstenaars, die op een veld gelijkend als een ijsbaan, gemakkelijk overeind bleven.

DVS begon gehavend aan de wedstrijd. Benjamin Roemeon en Oktay Ozturk verschenen niet op het wedstrijdformulier. FC Lisse was nog steeds van het principe never change a winning team. Slagregens teisterden het sportcomplex Ter Specke. Een ideaal duel  voor een ploeg, die gewend is onder modderomstandigheden te spelen tegen een ploeg die het liefst op een gepolijste ondergrond speelt. De eerste kans van de wedstrijd was ook tevens de enige kans van de wedstrijd voor DVS. De boomlange Basil Camara kopte de bal in randje zestien. Erik Cummins moest zich strekken en tikte de bal via de lat uit het doel. FC Lisse reageerde met een poeier van Jeffrey Klijbroek op de vuisten van DVS-doelman Daan Huiskamp.

Tom Duindam staat bekend om zijn kopdoelpunten en zijn intikkertjes. Tot zaterdag 14 december. Tom kreeg de bal vanuit het achterland aangespeeld. Hij ging een lange rush aan. Tom speelde de bal net niet te ver voor zich uit, waarna hij de bal langs Huiskamp tikte. Er waren op dat moment twintig minuten gespeeld. FC Lisse ging het best met de omstandigheden om. Het had geen kind aan DVS.

FC Lisse had volledig controle over de wedstrijd. Het wachten was op meerdere treffers. In de 31ste minuut snelde Ayoub Ait Afkir weg. Hij schoot de bal onder Huiskamp door. FC Lisse speelde een gewonnen wedstrijd. De Tommen Duindam en Noordhoff waren nog dichtbij de 3-0 voor de rust. Boyd Stevens kwam met een bebloed hoofd naar de kant. Zijn shirt ging in de wasmachine en later de droger, zodat hij weer kon starten met een schoon shirt na de pauze.

In het tweede bedrijf wederom een dominerend FC Lisse. Een schot van Jeffrey Klijbroek kreeg Huiskamp moeizaam onder controle. Het was niet de dag van de DVS-doelman.  Na een uur spelen werd hij in de problemen gebracht door Kubilay Koylu. Kubi profiteerde. De 3-0 was niet alleen een feit. De wedstrijd zat in het slot. FC Lisse werd in de gelegenheid gesteld de score op te voeren.

De 4-0 was uiterst fraai. Tom Duindam maakte gebruik van zijn sterke lichaam. De 4-0 was technisch gezien dan ook knap. Jeffrey Perez Stoof maakte zijn eerste treffer voor FC Lisse door uit een hoekschop te scoren.

In minuut 78 bracht FC Lisse gelijktijdig de wissels Luca Tarani, Jaap Zwetsloot en Oussama Siali in. Luca had een perfecte schijnbeweging in huis. Oussama bracht de 6-0 eindstand aan op het scorebord. Een uitslag die niemand had kunnen voorspellen.

FC Lisse gaat nu met een goed gevoel de winterstop in. De eerste competitieronde in het nieuwe jaar op zaterdag 11 januari is FC Lisse vrij. De geel-blauwen oefenen dan op Ter Specke tegen Argon. FC Lisse hervat de competitie op zaterdag 18 januari met een thuiswedstrijd tegen Hoek.