FC Lisse – DVS’33 1-1

Zaterdag is de mooiste dag van de week zingen de All Stars. Het lentegevoel maakte bij diverse FC Lisse-teams bijzondere gevoelens los. De hoofdmacht wist in een meeslepend duel een punt te behalen tegen kampioenskandidaat DVS’33. FC Lisse JO-19-1 lonkt na de 2-0 winst op Hercules JO-19-1 naar de tweede divisie. Het derde kampioenschap op rij is een kwestie van tijd. Zeker dit team is zo groen als echt natuurgras.

Terug naar ons standaardteam. FC Lisse had nog een appeltje te schillen na de 9-1 nederlaag in Ermelo. DVS’33 had een aanvallend jasje uitgedaan door het wegvallen van Maurice de Ruiter (IJsselmeervogels tijdens de winterstop), Benjamin Roemeon en Berry Powel (geblesseerd). Het gevaar aan de kant van DVS moest vooral komen van de technisch vaardige en snelle Olivier Pilon. Goed voor 26 treffers. Bert Koomen kreeg de opdracht hem te volgen. Ook Justin Valk kwam in de mandekking te spelen. FC Lisse anticipeerde op de uitbraken van de snelle Milton Klooster. Ayoub Aït Afkir bleef langs de kant met een kleine blessure.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met de gebeurtenissen afgelopen maandag in Utrecht. De minuut stilte kreeg nog meer impact met de jeugd van Hercules uit Utrecht spelend op veld twee.

FC Lisse moest zich in het begin van het duel nog settelen. Er was even een moment van onoplettendheid achterin. DVS’33 maakte daar gebruik van via de snelle goal van Oktay Öztürk. FC Lisse wist zich op dat moment te herpakken en gaf voor de rust geen kans meer weg aan DVS. Sterker nog de FC kwam er gevaarlijk uit met een schotje van Rik Vermeulen en een bijna doorbraak van Milton. In minuut 17 was de mee opgekomen David Verweij heel dichtbij de gelijkmaker. DVS-doelman Paul Eppink bracht op een prachtige manier redding.

FC Lisse was net na de rust uiterst gretig. Een paar keer had DVS het geluk dat bij een terugspeelbal op haar keeper, niet gefloten werd nadat deze het speeltuig had opgepakt. Milton ging in de mangel bij twee DVS-verdedigers. Ook dit kon door gaan.

Na een uur spelen kwam de verdiende 1-1 op het scorebord. Een cornerbal vanaf links bleef hangen in de zestien van DVS. Diverse spelers raakten da bal aan, maar David als laatste. De 1-1 was het sein voor beide ploegen om volop op de winst te spelen. DVS moest winnen met het oog op het kampioenschap en FC Lisse moest winnen met het oog op de derde periodetitel. Het bleef spannend tot het einde. Erik Cummins bleek een aantal keren een sta in de weg voor DVS en Oussama Siali had dit keer niet het geluk, dat een gevoelsmatig getrapte bal tussen de palen kwam. De 1-1 eindstand was uiteindelijk terecht. JO-19-1 won intussen via late goals van Max Grobbe en Joey Vink met 2-0 van Hercules. Zo werd zaterdag de mooiste dag van de week.

FC Lisse 1 speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen ASWH. Dit duel start om drie uur.