FC Lisse – DOVO 3-2

FC Lisse – DOVO was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust was FC Lisse oppermachtig. De 3-0 voorsprong van de geel-blauwen was zeker niet geflatteerd. Breekpunt was het uitvallen van Lars Rauws. De organisatie viel weg bij de FC. DOVO kwam net tijd tekort voor de 3-3. FC Lisse werd zo met de 3-2 zege drie punten rijker.

FC Lisse kijkt al vooruit naar het nieuwe seizoen. Dat betekent onder meer speelminuten maken voor jonge talenten. Bas Gozeling had net als tegen Jong FC Groningen een basisplaats. Zijn generatiegenoot Bryan Iliohan kreeg zijn eerste basisplaats bij FC Lisse.

FC Lisse deelde de lakens uit voor de rust. Lars Rauws schoot op de vuisten van DOVO-doelman Koen Hagelstein. Tussen de FC Lisse-bedrijven door kende Bert Koomen het geluk, dat een handsbal niet werd bestraft met een strafschop. FC Lisse kreeg kans op kans. Bryan schoot naast, een voorbeeld dat later werd gevolgd door Leroy Oehlers.

Tussen de 22ste en de 27ste minuut liep de FC Lisse plotseling uit naar 3-0. De treffer van Leroy was de mooiste van de middag. Rowdy van der Putten raakte de bal niet helemaal lekker, toch ging hij binnen. De 3-0 was een kopdoelpunt van David Verweij.

Bas Gozeling zag zijn inzet gekeerd worden op de doellijn bij DOVO. Erik Cummins liet een voorzet van de kant van DOVO-zijde glippen, maar pakte de bal net voor de doellijn. Lars bleef in de pauze in de kleedkamers geblesseerd achter. Justin Valk werd zijn vervanger.

In de tweede helft werd de FC nauwelijks meer gevaarlijk. Salim Amerzgiou raakte voor DOVO de lat. Tussen de DOVO-bedrijven door krulde Rik Vermeulen een bal over de kruising. Abderrahim Loukili tekende voor de 3-1.

FC Lisse was nog niet zeker van haar zaak. Erik kon een aantal keren de aansluitingstreffer voor komen. In de 86ste minuut kreeg Leroy een penalty tegen zich gefloten. Eric keerde de elf meter. Uit de corner werd het alsnog 3-2 via Nando Wormgoor. Het eindsignaal kwam voor de FC op tijd.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg tegen VV Eemdijk. Dit treffen begint om half drie.