FC Lisse – DOVO 3-1

De competitie in de derde divisie is dit seizoen ingedeeld in twee periodes. Dit werkt in het nadeel van FC Lisse. FC Lisse is immers in de laatste tien duels in de derde divisie achter Sparta Nijkerk de best presterende ploeg. Net als tegen Goes en ODIN’59 waren de wissels tegen DOVO bepalend voor Lissers succes. Na de 3-1 zege is FC Lisse weer een stap dichterbij de derde plek gekomen. Een positie die mogelijk aan het einde van het seizoen goed is voor nacompetitie.

Jaap Zwetsloot deed na zijn blessure weer speelritme op in het tweede van FC Lisse. Hij vierde de 1-0 overwinning mee tegen de reserves van Jodan Boys. FC Lisse 1 had niets veranderd aan haar basisopstelling. Never change a winnende bank. Over de eerste helft is weinig te zeggen of te schrijven. Het aantal mogelijkheden van een van de teams waren schaars. Jeffrey Klijbroek kreeg in de tweede minuut nog een kans, maar schoot over. Er was een kopbal van Tom Duindam en een voorzet van Tom Noordhoff, die niet kon worden ingetikt. Daarmee is de eerste helft in een notendop verteld.

In de tweede helft was er meer te genieten. Een scherpe voorzet van Ayoub Ait Afkir kon niet ingetikt worden in minuut 50. DOVO kwam in de 52ste minuut plots op voorsprong. FC Lisse was wat nonchalant op het middenveld door de opbouw van DOVO niet te verstoren. Lars Rauws verloor het duel van zijn directe tegenstander Kevin Schmidt. Laatstgenoemde kon de 0-1 binnen schieten achter FC Lisse-sluitpost Erik Cummins. Zes minuten later ging Ayoub er als een sneltrein vandoor. DOVO-doelwachter Sebastiaan van der Sman bracht redding.

Na ruim een uur spelen ging Tom Noordhoff van het veld. Oussama Siali nam zijn plaats in. De druk van de FC nam toe. In minuut 70 overrompelde FC Lisse de DOVO-defensie. Oussama ramde de bal tegen de touwen. DOVO was in deze fase kwetsbaar als ploeg. FC Lisse kreeg nu kans op kans. De ingevallen Luca Tarani had de 2-1 op zijn schoen. Van der Sman voor kwam op dat moment nog een achterstand.

FC Lisse was in een flow terecht gekomen. Een kwartier voor tijd zette Kubilay Koylu Ter Specke in de spreekwoordelijke vuur en vlam. DOVO ging alles op de aanval gooien. FC Lisse kreeg alle ruimte de wedstrijd te beslissen. Luca en Oussama hielden DOVO in leven door grote kansen te missen. In blessuretijd werd het alsnog 3-1.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 uit Rijssen. Dit duel begint om half drie.