FC Lisse – De Treffers 2-1

De beste manier om een teleurstelling te verwerken en de frustraties kwijt te raken is een overwinning. Een zege is de meest gezonde vorm van doping. FC Lisse was doeltreffend tegen De Treffers. Een concurrent net als AFC en TEC in verband met de plekken 15 en 16 in de tweede divisie, die aan het einde van de rit nacompetitie betekenen. FC Lisse won met 2-1 van de Groesbeekse opponent op een winderig Ter Specke. De passie en strijd waarmee FC Lisse voetbalde was hartverwarmend. Het geeft de FC Lisse-burger moed en vertrouwen in de vijf finales, die nog volgen.+

Fotoalbum FC Lisse – De Treffers

In de basis van FC Lisse stond de pas 18-jarige Moubarak Adouch opgesteld. Mo is voor niemand bang.  De A-junior speelde zo maar negentig minuten op het hoogste amateurniveau. De Treffers is echt een voetballende ploeg. Het weet goed onder druk uit te spelen. Dat bewees de formatie van trainer Anton Janssen onder meer de afgelopen weken tegen VVSB en Katwijk.

Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een rommeldoelpunt van Niek Versteegen, maar hij telde wel. Twaalf minuten later viel de gelijkmaker. Rik Vermeulen kopte de bal goed voor. Niels Buys scoorde met een halve omhaal. Even later viel Randy Ababio met een blessure uit. De jonge Tom Enthoven was zijn verdienstelijke vervanger. Voor de pauze was FC Lisse nog gevaarlijk met een schot van Bas Buimer en een vrije trap van Boyd Stevens.

In de tweede helft was lange tijd sprake van een patsstelling. Met de 1-1 leek in ieder geval FC Lisse niet ontevreden. Toch kwam er langzaam een kentering in de wedstrijd. De Treffers gaf de regie over de wedstrijd uiteindelijk aan FC Lisse. In de 71ste minuut werd een schot van Martin van Eeuwijk ‘gekraakt.’Rik stond plotseling vrij. Zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. Martin, de laatste weken weinig getraind, zat er aardig door heen. Toch bleef hij op het veld, aangezien het een speler is die op ieder moment een wedstrijd kan beslissen. Dat deed hij in de 85ste minuut. Zijn treffer zorgde voor een enorme ontlading bij de FC Lisse-aanhang. Drie broodnodige punten waren binnen voor FC Lisse.

FC Lisse speelt komende zaterdag wederom thuis. Rijnsburgse Boys is dan de tegenstander. De Bollenkraker begint om half drie.