FC Lisse C1 overtuigend winnaar eigen Toekomstcup

De Toekomstcup van FC Lisse is al sinds de trainers van de C1 nog C-junioren waren een begrip tijdens de Paasdagen. Vaak voorzien van een sterk deelnemersveld en een strakke organisatie. Dit jaar waren er 5 wedstrijden van 2x 15 minuten. Bij elkaar dus 2,5 uur voetballen met een pauze van een kwartier tussen de wedstrijden en 3 kwartier lunchpauze tussendoor. Met op het oog ook een leuk deelnemersveld…

UVS 2-2
De aftrap was tegen onze vrienden uit Leiden. De 2 teams hebben al 2x eerder tegen elkaar gespeeld en kenden elkaar dus al een beetje. Toernooi voetbal is toch anders; je moet snel scoren en zorgen dat je niet achter komt. Zoals het in de verslagen ook vaak begint, begint het in dit verslag ook. Na 1 helft UVS onder druk te hebben gezet, stonden we met 0-2 achter. Van de 3x dat de Leidenaars bij het doel kwamen, gingen er 2 in. Knap was het dus wel dat Lisse in de 2e helft terug kwam tot een gelijkspel. Eerst was het Nick die een goal maakte op aangeven van Rik en vervolgens was het Nick die Job zijn, naar later bleek, eerste goal van de dag liet maken.

RCL 3-0
2e tegenstander RCL was van een minder niveau. Zij acteren in de middenmoot van de 1e klasse, bij onze C2. Hier had Lisse dan ook vrij weinig moeite mee. Job opende de score op aangeven van Rik. Nick zorgde voor 2-0 en de corner van Nick werd door Milan fraai binnen gekopt.

MNSA 3-0
De grote onbekende tegenstander deze dag was MNSA (Mihai Nesu Soccer Academy). Deze voetbalschool, gelinkt aan de oud-Utrecht speler Mihai Nesu (thans in een rolstoel door een ongelukkige botsing tijdens de training) bestond uit technische leuke voetballertjes maar was duidelijk geen team. Lisse kwam snel op voorsprong door Kevin. Wederom Nick (op wederom een assist van Rik) en wederom Job (ditmaal op assist van Lars) zorgden voor een 3-0 overwinning.

Kolping Boys 5-0
Na de pauze van 3 kwartier mochten we aantreden tegen de koploper van dat moment Kolping Boys. Een mank lopende Jesper kon helaas niet meer deelnemen aan de rest van de dag. Even een korte warming up om de spiertjes weer in beweging te krijgen voordat de wedstrijd kon beginnen. Lisse was gelijk scherp en lieten de mannen uit Alkmaar kansloos in 2x 15 minuten. Sven (assist Kevin), Rik (Kevin), Kevin (Max), Rowan (Nick) en Sven (Rik) zorgde voor de goals in deze wedstrijd.

USV Elinkwijk 10-0
Ja u leest het goed… De wedstrijd tegen Elinkwijk is eigenlijk geen verslag waard. De mannen uit Utrecht waren met een jong team gekomen. Lisse strafte dit meedogenloos af. De teller stopte net voor de wedstrijd precies op 10, in 2x 15 minuten…. Misschien zielig voor de mannen uit Utrecht, maar dit toernooi had wellicht serieuzer genomen kunnen worden gezien de andere uitslagen van hun. Zelfs 2 corners werden, gebruik makend van de wind, direct achter de kleine man tussen de palen (en een heel eind onder de lat) geschoten. En dat terwijl de pijp bij Lisse eigenlijk leeg was en er wat kleine pijntjes waren. De D1 was al klaar en daardoor konden 2 jeugdige talenten hun opwachting maken. Centrale man Quinten paste zich, onder de vleugels van Milan, moeiteloos aan. Balletjes opeisen en vervolgens weer verdelen deed hij wat hij moest doen. Linkshalf Felipe wilde toch iets meer. Met 1,5 assist (discussiepuntje tussen de trainers) en een goede goal drukte hij nog leuk zijn stempel op de wedstrijd. De scores; Rik (directe corner), Nick (Rowan), Job (Nick), Nick (directe corner), Sven (Rik), Lars, Rick (vrije trap), Felipe (Max), Melle (ZIJN EERSTE VAN DIT SEIZOEN!!! assist Felipe) en de laatste was van Kevin (assist van Felipe, deze trainer wint de discussie ;-))

Na het toernooi een patatje van hoofdtrainer Frank die afgelopen donderdag in het huwelijksbootje was gestapt met zijn Janneke. De mannen toonden zich ook daar een team en stalen de blits door allen strak in een wit overhemd te verschijnen. De wederom massaal aanwezige ouders zagen met trots en een pilsje toe hoe de mannen de beker in ontvangst namen.

Een mooie opsteker voor aanstaande zaterdag. Dit team kan en moet HVV puntverlies gaan bezorgen in de kraker op sportpark De Diepput. Aftrap 13.15 uur!
Geschreven door: A.T.