FC Lisse blij met Tom Noordhoff

FC Lisse bouwt aan een nieuw team. De architekt van een toekomstbestendig FC Lisse is Tom Noordhoff. De 24-jarige middenvelder speelt ook komend seizoen 2020/2021 in het geel-blauwe shirt. FC Lisse is blij met het aanblijven van Tom.

Tom kon door een blessure niet spelen in de eerste drie wedstrijden van deze competitie. Op 7 september 2019 maakte Tom in de competitie uit bij Barendrecht zijn eerste speelminuten voor de FC. Op dat moment pas spelend op tachtig procent van zijn kunnen gaf Tom meteen zijn visitekaartje af net voor de verdediging spelend. Er zit een goede kop op bij Tom. Een sociaal sterke gast. Iemand die een team kan sturen, op de juiste plaats staat en andere spelers laat functioneren. Zoals bijvoorbeeld Jeffrey Klijbroek.

Spelen bij FC Lisse en letterlijk werken aan zijn Toekomst. Tom loopt momenteel immers vier dagen in de week stage bij Ajax, de club waarvoor hij zeven jaar speelde. De geboren en getogen Haarlemmer begon overigens met voetballen bij Schoten. Tom begon ooit bij Ajax in de C3, die onder leiding stond van Arnold Mühren. In de B-junioren tekende Tom een driejarig contract bij Ajax. Tom speelde vier jeugdinterlands en kwam uiteindelijk tot 18 duels voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Tom speelde als aanvoerder van het beloftenteam van Jong Almere City in het seizoen 2016/2017 tegen FC Lises, dat uiteindelijk via de nacompetitie promoveerde naar de tweede divisie. Op zijn 22ste maakte Tom de overstap naar OFC.

Tom is verder als voetballer te omschrijven als slim, lichtvoetig en makkelijk bewegend. Zeker gezien zijn Ajax-achtergrond een speler, die gaat voor resultaat. Tom die zich wil ontwikkelen als mens en altijd terugkijkend op dat pleintjesvoetbal in Haarlem Noord. Waar zijn basis lag en dat is voetballen, omdat je er plezier aan beleeft. Tom, die zijn ouders als zijn grootste fans heeft.

Mooi blijven de woorden in 2012 uitgesproken door het voormalig hoofd jeugdopleiding van Ajax. Wim Jonk over Tom, nadat Tom een driejarig contract had getekend bij de Amsterdammers. “Tom is een speler, die trainers graag in hun team willen hebben. Hij haalt gemiddeld een zeven, alhoewel ik hem heb verteld dat hij meer lef moet tonen en naar een acht moet. Hij staat er altijd en voert zijn taken goed uit. Dat is een belangrijk voor een multiinzetbare speler als Tom. Hij is een speler waar rek en potentie in zit.”

Tom draagt een van de bouwstenen aan voor het FC Lisse van nu en in de komende jaren. Wie volgt?