FC Lisse – Barendrecht 1-0

FC Lisse tegen Barendrecht op zaterdag 29 februari 2020 gaat de geschiedenisboeken in als de wedstrijd van Boyd Stevens. De centrale verdediger van de FC gaf zijn jubileumwedstrijd (100 competitiewedstrijden voor de FC) extra glans door in de slotfase voor het eerste schot tussen de doelpalen te zorgen bij Barendrecht. Een lange rush van de 26-jarige Boyd werd pas gestopt net buiten de zestien van Barendrecht. De vrije trappenspecialist krulde de bal zelf over de Barendrechtse muur. FC Lisse verstevigde daarmee niet alleen de vijfde plaats in de derde divisie, maar komt ook steeds dichterbij een plek welke goed is na 32 wedstrijden voor nacompetitie richting de tweede divisie.

Barendrecht en FC Lisse zijn twee vergelijkbare clubs. Clubs met veel leden, het nodige voetballende vermogen en in principe de aanval zoekend als de beste verdediging. Vooraf was duidelijk dat de strijd tussen FC Lisse en Barendrecht een potje vechtvoetbal zou worden. De strakke wind had vat op de wedstrijd. Bovendien door het vele regenwater van de laatste weken was het veld moeilijk bespeelbaar. Een veld dat normaliter in het voordeel werkt van de FC, aangezien zij vaker op natuurgras spelen dan de opponent.

FC Lisse had op twee plekken de basis gewijzigd ten opzichte van twee weken eerder tegen Ter Leede. Ayoub Aït Afkir was nog geblesseerd en Kubilay Koylu begon door een griepje op de bank. Jaap Zwetsloot en Oussama Siali begonnen zo weer in de basis. FC Lisse had het houden van de nul tot heilig verklaard. Het wist dat het te maken kreeg met een stugge tegenstander. Barendrecht moest al na een kwartier Yarick Dorst inbrengen voor Emilio Samseij. Laatstgenoemde moest ondersteund door de medische staf van Barendrecht van het veld gedragen worden. De kansen waren schaars en dan vooral voor de gasten. Als doelman moet je negentig minuten alert zijn, zeker als je relatief weinig te doen krijgt. Zoals in de 20ste minuut. FC Lisse-doelman Erik Cummins wist op prachtige wijze de inzet te keren van Danny Monster.

FC Lisse kreeg wat mogelijkheden vlak voor rust uit corners. Uiteindelijk werd een schot van Oussama van de doellijn gehaald, kreeg een kopbal van Jeffrey Perez Stoof niet de juiste richting mee en werd Tom Duindam al dan niet vast gehouden binnen de beruchte lijnen.

In de tweede helft was het steeds bijna voor Barendrecht. Bijna telt echter niet in het voetbal. Zoals met Niels Vorthoren in de 48ste en met Peter de Lange in de 65ste minuut.

De wedstrijd leek in 0-0 te eindigen, een eindstand waar FC Lisse het meest blij mocht zijn. De thuisclub had echter het geluk aan haar zijde. De vrije trap van Boyd werd weliswaar van richting veranderd, maar ging toch binnen. Na de Lisserse voorsprong ging de thuisclub echter door het oog van de naald. Marouane Bakour, wederom Vorthoren en Ramy Salem scoorden bijna. Maar bijna telt niet in het voetbal.

FC Lisse greep zo gelukkig de zege. Drie punten halen op schrikkeldag. Het zal een fan van FC Lisse niet zo vaak meer voorkomen.

De drie punten zijn binnen. De manier waarop is nu even niet belangrijk voor de FC. FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen DOVO. De aftrap in Veenendaal is om half drie.