FC Lisse – Barendrecht 0-2

De geschiedenis blijft zich herhalen voor FC Lisse. Snel achter komen met 2-0. Vervolgens veel energie verspelend bij het achter de feiten aanlopen. Met uiteindelijk hetzelfde resultaat. Geen punten. Vanaf heden telt het verleden niet meer, maar alleen de toekomst. FC Lisse kan de komende weken aan de bak om te voldoen aan de vooraf gestelde opdracht: vier ploegen onder je houden.

Fotoalbum FC Lisse – Barendrecht

Hans Schakel, onze stagiair, had deze week zijn praktijkexamen voor TC1: de voorbereiding doen van een wedstrijd op tweede divisieniveau. Hoofdtrainer Robbert de Ruiter zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. De problemen in de personele bezetting blijven zich opstapelen voor de FC. Thierry Monteny en Koen Fokkema zitten al een tijdje aan de kant. Daar kwamen de afgelopen weken bij Martin van Eeuwijk (enkel), Bert Koomen (gebroken middenhandsbeentje) en Robert van Boxel (knie). In de warming-up raakte ook nog Rowdy van der Putten geblesseerd. Met Brian van der Werff geschorst kon de FC zeven mogelijke vaste krachten niet opstellen.

Van de vooraf gesproken taktiek kwam in de eerste twintig minuten weinig terecht. Simpelweg omdat Barendrecht uiterst effectief was in de omschakeling. Ali Khaldi wandelde in de elfde minuut door de defensie heen van FC Lisse. Zes minuten later kopte Bas Mourits de 0-2 binnen. De 0-3 werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het had anders kunnen lopen. In minuut acht kreeg Rik Vermeulen immers een grote mogelijkheid. Zijn inzet werd gekeerd door Barendrecht-doelman Marc van Splunter. Barendrecht dat model staat voor stabiliteit en stugheid. Een ploeg die altijd mee draait in het linkerrijtje.

Na de 0-2 kreeg FC Lisse kans op kans om de score een beter aanzien te geven. Zo was Hanne Hagary tot drie keer toe kansrijk, waren er schoten uit de tweede lijn van Lars Rauws en Bas Buimer en een kopmogelijkheid via Niels Buys. En had Rik geen penalty verdiend na gevloerd te zijn in de defensie van Barendrecht.

Na de pauze was de FC voor de eerste keer gevaarlijk via Hanne. FC Lisse-doelman Wesley Storm hoefde na de pauze alleen in actie te komen bij een schot van Daniel Esajas. Na een overtreding op Hanne in minuut 70 mocht FC Lisse net buiten de zestien een vrije trap nemen. Ayoub Aït Afkir zag zijn inzet via een Barendrecht-verdediger op de lat terecht komen. Daar bleef het bij.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam. Dit treffen begint om half vier. Ga op tijd weg vanuit Lisse om niet in de problemen te komen in verband met het bloemencorso.