FC Lisse – Ajax zaterdag 1-2

Het bekeravontuur van FC Lisse is beperkt gebleven tot een ronde. De amateurs van Ajax toonden op Ter Specke zich over negentig minuten de betere ploeg. FC Lisse ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Uiteindelijk verloren de geel-blauwen met 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van FC Lisse-vrijwilliger Leo Beijk.

Het hart van de Lisserse defensie werd dit keer gevormd door Boyd Stevens en David Verweij. Er was in de voorste linies een basisplaats voor Kubilay Köylü. Met name via de rechterkant werd de FC keer op keer gevaarlijk.

FC Lisse kreeg mogelijkheden de score te openen via Jaap Zwetsloot en Kubilay. Na 27 minuten viel de 1-0. De uitstekend spelende Jaap gaf de bal voor vanaf rechts. Op schitterende wijze bracht Kubilay de thuisploeg op voorsprong. Jaap bleef de bal goed voorzetten. Kubilay kon dit keer niet af maken. Kubilay schoot in de 45ste minuut nog in het zijnet. FC Lisse kende weinig problemen voor de pauze met het opvangen van de Ajax-aanvallen.

In de tweede helft werd FC Lisse terug gedrongen. Ajax kreeg kans op kans via onder meer Mitchel Borman en Marijn Sterk. Met kunst- en vliegwerk hield FC Lisse stand. Tot de 77ste minuut. Siver Abdulrhaman tekende voor de 1-1. De beste speler aan de kant van Ajax, Ilias Boudouni, scoorde vier minuten later op schitterende wijze de 1-2. Ajax speelde het vervolgens niet goed uit, anders was de 1-3 op het scorebord gekomen.

In de slotfase werd David als extra spits ingezet. David kopte diverse keren in, maar zonder resultaat.

Voor FC Lisse begint komende zaterdag de competitie in de derde divisie in Zeeland. Tegenstander vanaf half drie is HSV Hoek.