FC Lisse – Ajax amateurs 3-1

Voetballend kan het nog beter met FC Lisse na de laatste voetbalzaterdag in september. Puur cijfermatig gezien doet de FC het prima na de 3-1 zege op Ajax amateurs. De geel-blauwen hebben momenteel maar twee verliespunten meer dan koploper Quick Boys. Komende zaterdag is er op Nieuw-Zuid de bollenkraker tussen Quick Boys en FC Lisse. Gaat de Lisserse leeuw ‘brullen’in het hol van de leeuw, in de voetbaltempel van het Nederlandse amateurvoetbal.

Er is niets zo vervelend tegen een basisplaats aan te zitten in het eerste team en de wedstrijd moeten bekijken vanaf de reservebank of nog erger vanaf de tribunes. Het geeft aan hoe breed de selectie van FC Lisse momenteel is. Een brede selectie die nodig is om in het zo gewenste linkerrijtje te spelen. Tegen Ajax kende Rik Vermeulen na lange tijd weer een basisplaats. Rik heeft letterlijk een vervelende blessure achter de rug. Zijn terugkeer deed hem weer tooien met de aanvoerdersband. De aanvoerdersbandactie die vandaag een prooi werd voor een echte supporter van Ajax: Jaap Möhlmann. Bas Buimer stond in de spits. Dat betekende op de bank onder meer Boyd Stevens en Rowdy van der Putten. Bij Ajax ontbrak de geschorste Mitchell Burgzorg.

FC Lisse speelde in de eerste tien minuten ijzersterk. Er was dreiging vanaf de flanken. Ajax moest al snel aan de noodrem trekken via twee gele kaarten. Na een overtreding op Luca Tarani kopte Justin Valk over uit de overgebleven vrije trap. In de zevende minuut kreeg de thuisclub een zee van ruimte. De pass van Milton Klooster kwam niet helemaal goed voor. Luca was echter de bal goed gevolgd. Uit zijn voorzet scoorde Mark de Loor achter zijn standbeen. Het bijbelse getal zeven was in zwang. Zeven minuten na de openingstreffer trof Ajax in de 14de minuut uit het niets. Via Kenneth Misa-Danso. Misa Danso die later naast schoot en een uitstekende doelman Erik Cummins op zijn weg vond.

In de 27ste minuut kwam de FC via nummer 14 Luca wederom op voorsprong. Een mooi doelpunt van de ijverige Luca, die de laatste weken volop rendement haalt uit zijn acties of dit nu doelpunten dan wel assists zijn. Luca veroverde de bal en schoot vervolgens raak in de korte hoek.

Na de pauze liet Ajax zien te laag op de ranglijst te staan. De Amsterdammers kende het meeste balbezit en drongen de Lissers terug op eigen helft. Dat resulteerde niet in heel veel kansen voor Ajax. Bij tegenstoten maakte Ajax-doelman Stephan Veenboer inzetten van Luca en Milton onschadelijk. FC Lisse ging door het oog van de naald in de 66ste minuut. Leroy Oehlers maakte een overtreding op Jack van Moerkerk. Arbiter Ter Brake wees naar de penaltystip. Op aanwijzen van zijn grensrechter werd de bal net buiten het strafschopgebied gelegd. Erik reageerde sterk op de vrije trap van Marijn Sterk.

De tijd werkte in het voordeel van FC Lisse. In minuut 86 zat de wedstrijd in de tas voor de FC. Oussama Siali bracht de bal bij Rowdy. Rowdy keek goed en zag de vrijstaande Luca. Luca maakte met zijn tweede goal van de middag aan alle onzekerheid een einde. In de slotfase kwam er nog aan Ajax-doelpoging op de lat. De 3-1 werd echter de eindstand in Lissers voordeel.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Dit treffen op  Nieuw Zuid begint om drie uur.