FC Lisse – AFC Amsterdam 0-3

FC Lisse is de oefencampagne begonnen met een 3-0 nederlaag op Ter Specke tegen AFC. Zeker geen verlies om te lang bij stil te staan. De Amsterdammers zijn nog steeds de laatste amateurkampioen van Nederland. Bovendien stonden er op het prachtige bespeelbare hoofdveld van FC Lisse versterkingen aan de aftrap van de club van tradities als Guus van Weerdenburg (Katwijk), Joel Tillema (Rijnsburgse Boys) en Oussama Siali (FC Lisse). AFC moest het dit keer nog stellen zonder de broers Yordi en Kenny Teijsse.

Op 6 oktober 2018 moest Kevin van der Zwet in de uitwedstrijd tegen Quick Boys naar de kant. Na een MRI-scan bleek hij zijn voorste kruisband te hebben afgescheurd van zijn linkerknie. Een lange weg volgde van revalidatie. Symbolisch mocht Kevin tegen AFC na lange tijd vanaf de basis zijn eerste twintig speelminuten weer maken op 25 juli 2020. Tegen AFC verschenen als basisspelers voor de eerste keer in het geel-blauwe shirt van FC Lisse de nieuwkomers Jaïro Schet en Toon Zwetsloot, na de pauze gevolgd door de man met Lisserse roots Mitchel Bormann, Maurice van der Neut en Reggie Schaap. FC Lisse gaf ook haar jonge talenten Joshua Cooper en Remi van Ekeris de kans te starten vanaf de aftrap. In de tweede helft maakten de jonkies Justin van der Putten, Lars van der Steen en Joey Vink hun opwachting. Van de basis van vorig seizoen stonden op het wedstrijdformulier alleen de stamgasten Erik Cummins, Mo Adouch en de Jeffrey’s Klijbroek en Perez Stoof. David Verweij kwam al na twintig minuten in de ploeg voor Kevin, Tom Noordhoff stond aan het vertrek van de tweede helft. Leraar Tom Duindam mocht na een lang schooljaar even ontspannen tijdens een vakantie. Jordi Tiktak is nog aan het revalideren.

FC Lisse kreeg de eerste kans na vijf minuten. Ayrton Dol kopte naast uit een voorzet van Jeffrey Klijbroek. AFC kwam halverwege de eerste helft op voorsprong uit een kopbal van Tim Linthorst. Zijn inzet viel binnen via de onderkant van de lat achter Erik. FC Lisse bood goed tegenstand, maar moest uiteraard het krachtsverschil onderkennen. Tillema zorgde voor de 0-2 achterstand. Aan de rechterkant kwam er zo af en toe gevaar via het tandem Mo en Jaïro.

FC Lisse kwam uitstekend uit de startblokken in de tweede helft. Luca Tarani ging op snelheid door aan de linkerkant. Justin wist de grote mogelijkheid niet te benutten. Justin die ook een bal van de doellijn zag gehaald worden. Een voorzet van Reggie werd door iedereen gemist. Na ruim een uur spelen had Luca de 1-2 op zijn schoen. Hij speelde de bal te ver voor zich uit.

Een kwartier voor tijd was de 0-3 een feit. Melvin Grootfaam schoot raak vanaf elf meter. Een verdiende eretreffer voor de FC bleef uit. Reggie en Mitchell wisten net niet het beslissende tikje te geven.

FC Lisse oefent komende zaterdag op Ter Specke op haar mooie natuurgrasveld van Ter Specke tegen OFC. OFC, de voormalige ploeg van Tom Noordhoff, speelt in de derde divisie zondag. De aftrap is om half drie.