FC Lisse – Achilles’29 5-0

FC Lisse heeft op overtuigende wijze Achilles’29 met 5-0 verslagen. De doelpunten van de FC waren een lust voor het oog. Rik Vermeulen toverde zelfs een hattrick binnen voor de geel-blauwen.

Koen Fokkema speelde voor de eerste keer sinds oktober 2017, tijdens zijn fatale blessureleed opgelopen tegen Excelsior Maassluis, weer in de basis. Goed om te zien. Ook goed om te zien, dat Niels Buijs weer speelminuten op deed in het tweede.

In het eerste kwartier gebeurde er niets. Opwinding was er pas na twintig minuten, nadat Koen Fokkema werd afgestopt door middel van een gele kaart. Twee minuten later was er de 1-0. Na voorbereidend werk van Rowdy van der Putten scoorde Rik.

Meteen na de pauze was er de schitterende balaanname van Rik. ‘De Tovenaar’die vervolgens keurig wist binnen te schieten. Rik wisselde vervolgens van een schoen. Rik had zijn dag. De 3-0 van Rik was ook een beauty.

Jochem Lensen kwam zowel voor als na de rust tot een uitstekende redding. FC Lisse was verder heer en meester. Het wachten was op meerdere Lisserse treffers.

Mo strandde na een prachtige solo. David Verweij, Bas Buimer en Bryan Iliohan waren allemaal dichtbij een treffer. Uiteindelijk lukte het wel om het net te vinden door Lis op prachtige wijze via Bert Koomen en Mo.

FC Lisse speelt op zaterdag 4 mei op Ter Specke de kraker tegen Quick Boys. De Katwijkers zijn door een 2-0 zege op concurrent Noordwijk de koploper tot op twee punten genaderd. FC Lisse tegen Quick Boys begint om half drie.