FC Lienden – FC Lisse 3-0

Van iedere nederlaag moet je als ploeg iets leren om het een volgende keer als het gaat puur om resultaat  het beter te doen. In de tweede divisie zijn nog meer dan in de derde divisie details beslissend. Optisch kun je voelen dat je niet minder bent, maar een uitslag liegt nooit. FC Lisse verloor haar openingsduel bij FC Lienden met 3-0.

Fotoalbum FC Lienden – FC Lisse

FC Lisse beschikt over een brede selectie. Dat maakt diverse opties mogelijk. Tegen Excelsior Maassluis met de buitenspelers Thierry Monteny en Koen Fokkema, tegen Lienden met de twee spitsen Rowdy van der Putten en Bas Buimer. Daardoor ook een versterkt middenveld via de inzet van Hanne Hagary. Door een nekblessure in het centrum van de defensie geen Robert van Boxel. Dat betekende centraal achterin Kevin van der Zwet en Justin Valk. Als linksback debuteerde Randy Ababio. Onder de lat is er een regelmatige wisseling van de wacht. Dit keer met Wesley Storm. Lienden moest het stellen zonder de geschorste Nick Stienstra en de geblesseerde Frank Wiafe. In de selectie van de FC negen nieuwe namen, bij Lienden twaalf. De reis voor de spelersbus van FC Lisse werd mogelijk gemaakt door travelpartner Autocentrum Beelen.

 

Lienden met een nieuw kunstgrasveld. De bal rolt dan anders. Dit betekent gewenning, Daar is in de tweede divisie in principe geen tijd voor. FC Lisse met een relatief jong team. Immers de dertigers Robert en Roel de Goede stonden niet aan het vertrek. Lienden met een jaar tweede divisie in de bagage. Wetende dat door de geringe onderlinge krachtsverschillen hele kleine dingen in een wedstrijd bepalend kunnen zijn.

Een plekkie in de schaduw werd opgezocht door de meeste supporters. De bal ging zijn eigen gang onder broeierige weersomstandigheden. Van het aanvalsduo Bas en Rowdy ging in het begin van de wedstrijd gevaar uit. Lienden leek kwetsbaar achterin. Gevoelsmatig leek er voor FC Lisse wat te halen in Lienden. Een geval van optisch bedrog.

Lienden heeft in de persoon van Danny van den Meiracker een reuzendoder in huis. Een gepokt en gemazelde speler, te vergelijken door zijn sleurwerk en ervaring met Berry Powel van IJsselmeervogels. De tussentijdse komst vorig seizoen van Van den Meiracker naar De Betuwe heeft de formatie van trainer Hans Kraay sterker gemaakt. Van den Meiracker zoekt de grenzen op. Is meedogenloos in de afronding. Eigenschappen, die iedere ploeg op het hoogste amateurniveau nodig heeft. FC Lisse heeft veel jonge spelers, die nog leergeld moeten betalen. Dit doe je door wekelijks in de tweede divisie te spelen.

Na 14 minuten kwam de thuisclub op voorsprong door Van den Meiracker. Natuurlijk ging er balverlies aan vooraf bij de FC, natuurlijk kreeg de Lienden-spits de tijd om binnen te schieten. Feit is dat dit soort klasbakken altijd op het juiste moment scoren voor hun team. FC Lisse moest zich herpakken. Het team ging wat door elkaar heen lopen. De eerdere aansluiting was er niet meer. Tot overmaat van ramp ging Valkie met een blessure naar de kant. Roel kwam zo in het hart van de verdediging.

FC Lisse werd nu sporadisch gevaarlijk na een soloactie van Rowdy en een schot van Martin over. Wesley moest intussen katachtig redden. Vlak voor rust was er nog een opstootje. Rowdy had recht op de bal, maar kreeg deze niet. Er was wat heen en weer gedraai. Gevolg was dat er gele kaarten werden getoond.

Vlak na rust was de wedstrijd in feite beslist na een strafschop voor Lienden. De overtreding, als het al een overtreding was, van Kevin leek geen vervelende gevolgen te hebben. Toch wel. Van den Meiracker maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Na de 2-0 ging de boel potdicht achterin bij Lienden. Het brengen van Thiery voor Hanne en Koen voor Martin leverde niet het gewenste effect op. Met uitzondering van een inzet van Bas en een bal van Rik in het zijnet. FC Lisse kwam goed weg met een bal van Kenny Elders op de paal.

Lienden mocht zich terecht blij tonen na 70 minuten met 3-0. Een prachtig doelpunt van Milad Intezar. Rowdy en Rik waren nog dichtbij de eretreffer. Jawad Bellasan vermaakte het publiek nog met een technisch hoogstandje.

Na afloop gingen vele FC Lisse-supporters op de foto met Hans Kraay.

Na zaterdag 26 augustus is een ding duidelijk. FC Lisse kan dit seizoen geen 100 punten meer halen. Komende zaterdag ontvangt FC Lisse vanaf half vier op Ter Specke HHC Hardenberg. Van oudsher een tegenstander om naar uit te kijken.