Excelsior’31 – FC Lisse 2-2

Excelsior’31 en FC Lisse hebben op zaterdag 7 december een tweede helft opgevoerd om de vingers bij af te likken. Het publiek kreeg geen moment rust. Kansen over en weer. Met uiteindelijk een 2-2 eindstand. Daar was mee te leven voor zowel de gasten als de bezoekers van een middagje voetbal in Rijssen. FC Lisse ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

De basis van het team van FC Lisse was ongewijzigd. Logisch gezien de vier winstpartijen op rij. Het deed denken aan de beginperiode van het seizoen 2016/2017 toen de FC op weg was naar het behalen van de eerste periodetitel in de derde divisie. Op de bank kregen de geel-blauwen versterking van de na een blessure weer terug gekeerde Jaap Zwetsloot. Jochem Lensen moest zich afmelden wegens ziekte. Er was dus geen tweede doelman beschikbaar. Mocht de eerste keeper Erik Cummins uitvallen dan zou Niels Buys of David Verweij ( al eens succesvol op dit gebied bij SJC) de keepershandschoenen oppakken. Bij Excelsior begon het fenomeen Hielke Penterman op de bank. Bij de thuisclub ontbrak Niek Davina in verband met een rode kaart opgelopen tegen ONS Sneek.

FC Lisse wist dat het een goed voetballende tegenstander tegenover zich zou krijgen. Was Hielke Penterman niet van de partij, die met zijn onvoorspelbare loopacties de tegenstander het lastig kan maken, dit keer was de nummer elf en aanvoerder Hakim Ezafzafi de Excelsior-speler waarop het meest gelet moest worden. Het meeste balbezit was weliswaar vanaf minuut een voor Excelsior’31, FC Lisse daarentegen stond als team goed. Het centrale verdedigingsduo Boyd Stevens en David Verweij gaat steeds beter functioneren. Boyd probeert met gerichte passes van achteruit zijn medespelers aanvallend in te schakelen, David stond taktisch steeds goed opgesteld. Met als betrouwbare doelman Erik en het spel verdelende tandem op het middenveld bij Lis Tom Noordhoff en Jeffrey Klijbroek kon het nodige van de FC verwacht worden als team in de omschakeling. De eerste kans was voor de FC. Tom Noordhoff stak Kubilay Koylu goed weg. Kubi had de bal misschien beter voor kunnen geven, maar besloot het zelf te doen. Excelsior-sluitpost Melvin Koetsier was paraat.

Na een kwartier spelen kwam Excelsior voor de eerste keer los. Vincent Schmidt nam een vrije trap. Erik stompte de bal als ervaren goalie naar de zijkant. Na ruim een half uur spelen liet de FC zich weer aan het venster zien. Een vrije trap ging maar rakelings naast. In minuut 34 was het wel 1-0 in Lissers voordeel. Jeffrey Klijbroek liet een heerlijke pegel los. Hij maakte handig gebruik van de ontstane ruimte achterin bij Excelsior. Koetsier stond op het verkeerde been. Een minuut later kwam Lis goed weg. Jeffrey Perez Stoof kreeg de bal ongelukkig op zijn hoofd. Erik wist met een katachtige redding de bal nog voor de doellijn te keren. Tom Duindam kreeg nog een grote kans, maar schoot over.

Na de pauze kreeg FC Lisse het zwaar. Excelsior zette vol druk op de Lisserse defensie. Deze kraakte, maar bezweek niet. FC Lisse ontsnapte zo aan tegengoals. Onder meer bij een heel ver afstandsschot van Jamarro Diks. Intussen liet Jeffrey Klijbroek zien over een goed schot te beschikken. Een gericht schot van hem ging maar net naast. Tom Duindam werd vervangen door Oussama Siali. In de 65ste minuut leek de FC Lisse het duel in het slot te schieten. De bal ging in een sneltreinvaart rond. Tom Noordhoff bracht het leder bij Ayoub Aït Afkir. Laatstgenoemde schoot de bal fraai binnen in de korte hoek.

Jeffrey Perez Stoof moest zich na 68 minuten geblesseerd laten vervangen door Niels. Er waren nog twintig minuten te spelen. Dit keer werd Excelsior-speler Jasper Veldkamp weggestoken. Hij stond zo vrij als een vogeltje. Veldkamp omspeelde Erik en bood Schmidt een niet te missen kans. Excelsior was terug in de wedstrijd. Een minuut later was het zelfs gelijk. Na een corner scoorde Penterman uit zijn eerste balcontact. Deze treffer had afgekeurd moeten worden, aangezien daarvoor Erik werd weggeduwd.

Met 2-2 namen beiden ploegen geen genoegen. Jaap kwam twaalf minuten voor tijd in de ploeg voor Ayoub. Jaap zocht met zijn snelle acties een paar keer goed de achterlijn op. Jeffrey Klijbroek had een geweldige actie in huis. Koetsier redde schitterend. Koetsier die ook op sublieme wijze een inzet van Kubilay wist te keren. FC Lisse streed voor wat het waard was. Niels en Oussama kwamen net iets tekort om FC Lisse naar de zege te schieten. Aan de andere kant trof Penterman in buitenspelpositie en werd een vermeende handsbal niet gehonoreerd. De 2-2 eindstand gaf de verhoudingen goed weer.

FC Lisse sluit komende zaterdag 14 december het kalenderjaar 2019 af met een thuiswedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo. Dit treffen begint om half drie.