Eemdijk – FC Lisse 3-0

FC Lisse speelde een nuttige wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg tegen Eemdijk. De geel-blauwen kwamen op alle fronten tekort. De 3-0 zege van De Groenen was dan ook niet geflatteerd.

FC Lisse heeft in principe in deze competitie niets meer te winnen dan wel te verliezen. Tegen DOVO kreeg Bryan Iliohan zijn eerste basisplaats en Bas Gozeling zijn tweede basisplaats. Tegen Eemdijk maakten Jochem Lensen, Robin van der Zwet en Ayton Dol hun basisdebuut. Lars Rauws en Erik Cummins waren geblesseerd, Oussama Siali was geschorst. Eemdijk wilde revanche nemen op de zeperd van een week eerder tegen Achilles’29.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de FC via Luca Tarani na twee minuten spelen. Na het rustige eerste kwartier nam Eemdijk de regie in handen. Jochem en zijn mannen in de verdediging hadden geluk met een bal op de paal na 22 minuten. Eemdijk kreeg diverse mogelijkheden de score te openen. De naar VVSB vertrekkende Yannick Bouw wist na 32 minuten het net te vinden. Vanaf de aftrap werd het bijna 2-0. In de 37ste minuut viel alsnog de 2-0. Renco van Eeken scoorde zo maar uit een vrije trap.

Ayoub Aït Afkir kwam na de rust in de FC Lisse-ploeg voor David Verweij. Ayoub raakte bij een van zijn doelpogingen de paal. Een schot van afstand van Mo Adouch ging net voor langs het doel van Eemdijk. Verder was het Eemdijk dat de klok sloeg,

Bouw maakte twee minuten voor affluiten met zijn tweede goal van de middag aan alle onzekerheid een einde.

Het wisselvallig presterende FC Lisse krijgt op paaszaterdag 20 april op Ter Specke de kans zich te revancheren. Tegenstander vanaf half drie is Achilles’29. Na Eemdijk staat opnieuw een degradatiekandidaat in de derde divisie op het menu voor Lis.