Erik Cummins naar FC Lisse

FC Lisse heeft in Erik Cummins een nieuwe doelman aangetrokken. De bijna 30-jarige sluitpost neemt de plaats in van Roy Pistoor, die werk en voetbal bij FC Lisse niet kan combineren. Erik was het afgelopen seizoen actief bij SC Cambuur. Hij kwam tot 29 optredens in de hoofdmacht van de Friese club. Bij SC Cambuur was in het verleden ook actief onze Rowdy van der Putten.

De voetbalroots van Erik liggen in Rotterdam. In zijn jeugd speelde Erik voor DCV en Feyenoord. Erik kwam drie seizoenen uit in de jeugd van FC Utrecht. Op zondag 4 maart 2012 debuteerde Erik in het eerste team van de formatie uit de Domstad in de wedstrijd tegen NEC. De 1 meter 83 lange Erik stond drie keer onder de lat in de eredivisie bij FC Utrecht.

In 2013 verkaste Erik transfervrij naar Go Ahead Eagles. Op 17 augustus 2014 baarde hij opzien met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Een bal bedoeld als pass op medespeler Alex Schalk verdween al stuiterend achter Excelsior-doelman Jordy Deckers. Go Ahead verloor die wedstrijd overigens met 3-2. Erik speelde met zijn team in de voorronde van de Europa League tegen het Hongaarse Ferencvaros.

Erik ging het afgelopen seizoen transfervrij over naar SC Cambuur. Op de website van de Friezen werd hij destijds aangekondigd als een ‘nuchtere jongen, die hard wil werken.’ Het verblijf van Erik in het Friese duurde een seizoen.

Erik traint reeds mee met de FC. Wij wensen hem veel succes bij FC Lisse. Onze clubkleuren zullen hem zeker bevallen: geel-blauw.