DVS’33 – FC Lisse 9-1

Vernedering. Beschamend. Blamage. Afgang. En meer van dit soort krachttermen kunnen uit de kast worden gehaald. Feit is dat FC Lisse in 2018 haar geschiedenisboek deed verrijken. Met de eerste degradatie, de grootste nederlaag en de meest doelpuntrijke wedstrijd. Op 9 februari 2002 was het FC Lisse – Rijnsburgse Boys 0-7, op 18 januari 2014 was het Rijnsburgse Boys (met Kevin Winter) – FC Lisse 6-0, op 15 oktober 2011 was het FC Lisse – ARC 5-4 en op 25 oktober 2008 was het FC Lisse – Quick Boys 5-4 (winnende goal Rik Vermeulen.) DVS’33 – FC Lisse 9-1 van 20 oktober 2018 deed de vorige records in de ban. De zo gevreesde DVS’33-orkaan hield huis in eigen huis. Met nu 28 doelpunten uit de laatste vier duels.

Te veel praten over blessures heeft geen zin. Wat je niet hebt kun je niet opstellen. Bovendien de basiself tegen DVS’33 zijn allemaal spelers uit de A-selectie, die goed genoeg moeten zijn op derde divisie niveau aan te treden. DVS’33 speelt bijna wekelijks met dezelfde formatie. Tegen de FC had het zelfs de luxe de beste speler Maurice de Ruiter op de bank te houden. Berry Powel werd zo gebombardeerd tot stamgast. Luca Tarani kwam niet door de warming-up. Ayoub Aït Afkir kwam zo in de basis. De opdracht van FC Lisse was simpel, een les lerend uit de cursus effectiviteit van twee seizoenen eerder. Geef DVS’33 geen ruimte om aanspeelpunt Powel in stelling te brengen en draaischijf Olivier Pilon te laten excelleren. Pilon, die indruk maakte als frivole speler met scoringsdrift een paar jaar geleden bij GVVV tegen Lis.

Wie het wedstrijdaffiche van DVS – FC Lisse goed bekeek had al een vreemd voorgevoel kunnen hebben. Daarop kijkt Niels Buijs op tegen een tegenstander, terwijl donkere wolken zich samen pakken boven hun hoofden. Aanvankelijk was er geen wolkje aan de lucht voor FC Lisse. De eerste kans was ook voor FC Lisse. Na een uitstekende aanval via Bas Buimer en Ayoub. Oussama Siali kreeg de bal niet lekker mee in de loop, wat zijn inzet deed stranden. Uit de tegenaanval was het 1-0. Powel gebruikte zijn kracht en geslepenheid om Pilon aan te spelen. De 1-0 was na zeven minuten spelen een feit. Powel was niet af te stoppen. Na een kwartier spelen lag reeds doelpunt nummer twee in het Lisserse netje. Een juweel van een doelpunt. Oktay Öztürk schoot de bal randje zestien stijf in de kruising. De 2-0 werkte als een mokerslag, zoals twee weken eerder voor de FC tegen Quick Boys. De mannen (DVS’33) werden vanaf dat moment van de jongens (FC Lisse) gescheiden. FC Lisse werd op alle fronten afgetroeft door een tegenstander, die iedere kans doeltreffend leek te benutten.

In de 21ste minuut was het Pilon die de 3-0 op een presenteerblaadje kreeg. De doelpuntenregen was niet meer te stoppen voor de FC. Er ontstond een persoonlijke strijd bij DVS tussen Pilon  en Öztürk wie zich topscorer mocht noemen bij de thuisclub. Öztürk schoot een vrije trap over de grond binnen en Pilon maakte zijn derde van de middag. Er waren toen pas 37 minuten gespeeld. DVS’33 kon het zich permitteren de niet geheel fitte Powel en Pilon te wisselen. De vervanger van Pilon kende in De Ruiter geen slechte vervanger. De Ruiter kopte voor de rust het halve dozijn binnen. FC Lisse was tussen de DVS-bedrijven door alleen gevaarlijk met een schot van Oussama, die een metertje over ging.

De gifbeker moest bij de FC nog verder leeg. Rik Vermeulen ging misselijk van het veld. Mo Adouch maakte voor de eerste keer dit seizoen zijn opwachting in het eerste team. Hij werd later het lichtpunt in de duisternis. Erik Cummins bleek last te hebben van zijn knie. Jochem Lensen kon zo na een heftige emotionele week zijn debuut maken in het eerste team.

De vraag was of FC Lisse een historische nederlaag bespaard bleef. Öztürk kon op aangeven van De Ruiter aanleggen voor de 7-0. Hoe goed De Ruiter is liet hij zien met een lobje over Jochem heen. DVS deed de storm even luwen. Het gaf de FC mogelijkheden de eer te redden. Eerst via afstandsschoten. Op aangeven van Mo zorgde Rowdy van der Putten voor de 8-1. Öztürk maakte zijn vierde goal vanaf de penaltystip. Het verstand zegevierend is dat FC Lisse zich momenteel moet richten op een plek tussen de zesde en twaalfde plaats. De teams daarboven zijn momenteel beter.

FC Lisse afgeslacht door een beter DVS. Tegen Noordwijk mag geel-blauw zich niet zo maar als een mak lammetje naar de slachtbank laten leiden. De supporters van FC Lisse waren onder meer met een supportersbus massaal aanwezig in Ermelo. Zij zullen hun jongens niet laten vallen. Integendeel. De spelers hebben positieve steun nodig vanuit de achterban om uit het Veluwedal te klimmen. De beste reactie een zware nederlaag te vergeten is de volgende wedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Dat kan ook komende zaterdag op Ter Specke tegen Noordwijk. Dit duel begint om half drie.