DOVO – FC Lisse 3-1

Een keer moet de eerste keer zijn. Nog nooit won DOVO op haar vertrouwde sportpark Panhuis van FC Lisse. Op zaterdag 7 maart 2020 kwam aan deze traditie op hardhandige wijze een einde. Bij de vijfde poging verschalkte DOVO met 3-1 FC Lisse. FC Lisse had recht op helemaal niets. DOVO troefde de opponent op alle fronten af. Voetballend, fysiek, mentaal en uiteindelijk ook in de score. Sinds de komst van de nieuwe trainer, Scott Calderwood, heeft DOVO een gedaantewisseling ondergaan. Calderwood heeft van een aantal uitstekende voetballers een goed team gemaakt, dat in staat moet zijn de nacompetitie richting de hoofdklasse te ontlopen.

FC Lisse moest tegen DOVO roeien met de riemen die het had. Langdurig zijn al uit de roulatie Kevin van der Zwet, Niels Buijs en Jordi Tiktak. Het aantal verdedigende mogelijkheden werd voor trainer Robbert de Ruiter nog schaarser door het ontbreken in de basis van David Verweij (lies) en Lars Rauws (schorsing). Boyd Stevens kon ondanks een kwetsuur nog maar net spelen. Gevoegd bij het sinds Ter Leede ontbreken van Ayoub Aït Afkir (blessure) dan wordt de spoeling dun. Bas Gozeling en Boyd vormden nu het centrale verdedigingsduo. Van Jeffrey Klijbroek en Tom Noordhoff werd door het ontbreken van Lars nog meer arbeid verwacht op het middenveld. Robbert liet zo veel mogelijk de spelers staan op hun vertrouwde positie om het elftal in balans te houden.

DOVO toonde vanaf de aftrap meer vechtlust. FC Lisse oogde wat mat. Meteen in de eerste minuut kreeg Jeffrey Perez Stoof voor een licht vergrijp op Kevin Schmidt een gele kaart. De toegekende vrije trap ging maar net over de goal van doelman Erik Cummins. De meeste kansen waren voor de thuisploeg. Jeffrey Klijbroek moest assistentie op de doellijn verrichten door de bal op tijd weg te trappen. Erik pakte knap de inzet van Schmidt.

FC Lisse kwam uit het niets op voorsprong in minuut 42. Jaap Zwetsloot en Jeffrey Klijbroek waren de voorbereiders van de 0-1. Kubilay Koylu wist op fraaie wijze de bal over DOVO-doelman Sebastiaan van der Sman te stiften. Hoewel de FC dit doelpunt niet verdiende ging het toch rusten met een 1-0 voorsprong.

DOVO begon veel feller dan FC Lisse aan de tweede helft. Mazzelde FC Lisse een week eerder tegen Barendrecht, tegen DOVO was er geen houden meer aan. In de 50ste minuut schoot Tom Menting de afvallende bal stijf in het kruis. FC Lisse probeerde zich te herpakken. Jeffrey Perez Stoof ging goed door. Tom Duindam probeerde te scoren vanuit een moeilijke positie. Dit lukte niet. De meest gevaarlijke speler aan de kant van DOVO, Schmidt, had in de 54ste minuut een perfecte voorzet in huis. Deze werd door DOVO-aanvoerder Roy Bakkenes tegen de lege touwen gekopt.

FC Lisse ging meer risico nemen. Mo Adouch, een van de weinige lichtpunten bij FC Lisse, schoof een linie door om met name DOVO-spelmaker Bakkenes het moeilijk te maken. DOVO drukte echter door. Schmidt schoot de wedstrijd in de 70ste minuut in het slot. De wedstrijd was gespeeld.

Jeffrey Perez Stoof kreeg opnieuw geel voor een licht vergrijp. Zijn tweede gele kaart, dus rood. Dat betekent een schorsing in de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Goes.

FC Lisse zit kwa spelbeeld in een mindere spelfase. Dat gaf de wedstrijden te zien tegen Ter Leede, Barendrecht en DOVO. Met de huidige vijfde plek in de derde divisie zaterdag is er nog steeds uitzicht op iets moois aan het einde van het seizoen. Om deze ambities waar te maken heeft FC Lisse komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Goes weer een goed resultaat nodig. De aftrap is op Ter Specke om half drie.