DOVO – FC Lisse 0-3

Hoe belangrijk is de laatste training en voorbereiding op een wedstrijd. Heel belangrijk is de conclusie. FC Lisse trainde op haar eigen kunstgras ter voorbereiding op de wedstrijd bij DOVO uit Veenendaal. Kookdeskundige Guillaume Pocorni  sloot de trainingsarbeid af met roti. Deze kruidige voorbereiding stonden volgens onze videoanalist garant voor zes punten met betrekking tot de zaterdagselectie. Onze Gio kreeg gelijk. Zowel 2 als 1 sloten het kalenderjaar af met een zege. De hoofdmacht deed dit met een klinkende 3-0 zege bij DOVO. Natuurlijk waren daar de twee treffers van Bas Buimer. De belangrijkste zege was echter die van het collectief, die een kwalitatief sterke ploeg als DOVO klopte op het gebied van het rendement.

Het hanteren van een never change a winning team is voor iedere trainer het ideale uitgangspunt. Een trainer kijkt ook naar de beste uitgangspositie per wedstrijd. Intussen ziet hij zeker als het FC Lisse betreft de concurrentie deze bij FC Lisse hard maken. Het betekent voor de spelers in de basis van FC Lisse iedere week scherp zijn. Bas wil natuurlijk belangrijk zijn voor het eerste team. Je hoort hem niet mopperen als hij in twee begint of start vanaf de reservebank. De bewegingswetenschapper deed op de trainingen zijn stinkende best. Een dergelijke inzet krijgt ooit een beloning, zeker als het gaat om het uitwerken van een taktisch plan. DOVO gaf hiervoor aanleiding. DOVO had haar laatste vijf duels in winst omgezet onder meer via aanvoerder en scoringslustige Joshua Patrick. De aalvlugge Patrick ging een koppeltje vormen met de ook al razendsnelle Bert Koomen. Bert wist voor een deel de angel uit het spel van DOVO te halen. FC Lisse moest vooral inzakken en speculeren op de razendsnelle counter richting Oussama Siali en Milton Klooster. Bas moest het bruggenhoofd vormen in dit taktische plan.

FC Lisse was in de eerste vijftien minuten de bovenliggende partij. In minuut zeven gaf de energie van Mo Adouch de FC letterlijk vleugels. Mo speelde Milton aan, die net buiten de zestien werd gevloerd. De vrije trap werd vervolgens goed ingeschoten door Boyd Stevens. DOVO-doelman Rodney Ubbergen tikte de bal over. Wat overbleef was een corner. De bal bleef hangen binnen de DOVO-zestien. Bas schoot met links raak. Bas die even later naast kopte.

Het geschrokken DOVO pakte na vijftien minuten de draad op. FC Lisse werd meer gedwongen tot verdedigen. Justin Valk moest na twintig minuten geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Rowdy van der Putten. Het taktisch plan van FC Lisse bleef ongewijzigd. Lars Rauws werd nog meer dan voor heen de controleur van de Lisserse defensie. Natuurlijk was er de druk van DOVO. Tot echte grote kansen kwam het niet voor de thuisclub. De Lisserse defensie stond als een huis.

Vlak na de rust was Joshua Patrick een moment los. De vuisten van Erik Cummins voorkwamen de gelijkmaker. FC Lisse loerde slim op de counter. Bij een uitbraak wist Bas een corner uit het vuur te slepen. Uit de corner die volgde kopte Bas snoeihard binnen. Een doelpunt die leek op zijn treffer bij Achilles’29. De 0-2 deed het verzet breken. Bas had zelfs de 0-3 op zijn hoofd. Had. De bal ging immers naast. Het collectief van FC Lisse bleef hard werken en probeerde waar dat mogelijk was de opbouw te ontregelen van DOVO. Op die manier kwam ook de 0-3 tot stand. Bij Mo gaat het om bal afpakken en belangrijk zijn voor een team. Milton werd in stelling gebracht en zette de turbo aan. Milton wist een perfecte carambole af te leveren. Zijn schot ging tegen de ene paal en vervolgens tegen de andere paal. En vervolgens rolde de bal tegen de lege touwen.

FC Lisse blijft debutanten afleveren. Dit keer was deze eer weggelegd voor Younes Ouaali. Zijn vader Simon was ooit als trainer van Sparta Nijkerk amateurtrainer van het jaar. En de oom van Younes, Said, was ooit acht jaar lang in allerlei functies actief voor FC Lisse. Said begon aan het einde van de vorige eeuw als trainer van FC Lisse-zondag. Vervolgens kwam hij bij FC Lisse-zaterdag terecht, waarmee hij in 2006 net naast de titel greep in de hoofdklasse zaterdag. Said is intussen net als Lisser Frank Peereboom een belangrijk persoon binnen de jeugdopleiding van Ajax.

FC Lisse sluit 2018 met een heerlijk gevoel af. Puur kijkend naar resultaat valt de prestatiereeks op van FC Lisse in de tweede periode. Samen met DVS’33, Harkemase Boys en Hoek is de FC gedeeld koploper met tien uit vier. FC Lisse scoorde met dertien treffers de meeste treffers in deze periode. Met de nabije toekomst in zicht geeft dit vertrouwen.

FC Lisse neemt even rust met de kerstdagen. Begin 2019 wacht het trainingskamp in Spanje. FC Lisse herstart de competitie op zaterdag 12 januari met een thuiswedstrijd tegen SteDoCo. Om half drie is zoals altijd de afspraak.