Dennis van de Poll brengt keeperservaring

Door het aanstaande vertrek van assistent-trainer Arno Lancel is Dennis van de Poll vanaf komend seizoen de persoon met de langste staat van dienst rondom de zaterdagselectie. Dennis kwam in 2009 gelijktijdig over met trainer Misha Salden naar FC Lisse. De bescheiden Dennis gaat in de zomer van 2020 dan ook zijn twaalfde seizoen in als keeperstrainer bij FC Lisse.

Dennis maakt in zijn oefenstof uiteraard gebruik van zijn eigen ervaring opgedaan als doelman. In 1992/1993 was Dennis derde doelman bij Ajax achter Edwin van der Sar en Stanley Menzo. Hij kreeg te maken met de in die tijd baandoorbrekende opvatting van Johan Cruijff over de meevoetballende keeper. De doelman die niet langer meer als eenling werd gezien, maar als de elfde speler van het team.

Dennis heeft zeker bijgedragen bij FC Lisse aan de ontwikkeling als doelman van Mark de Vries. Ook de huidige zaterdagselectiekeepers van FC Lisse kunnen veel leren van de wijze lessen van Dennis. Dennis die de keepers leert hoe ze mee moeten voetballen, ruimtes beheersen en kunnen coachen. En als het kan de keepers tweebenigheid bij brengt. En natuurlijk ook aandacht schenkt aan het mentale aspect van een doelman. Gezien de positie van een doelman in het veld valt een actie van hem of haar altijd extra op.

Dennis doet zijn keeperswerk grotendeels achter de schermen. Juist daarom is hij een gewaardeerde kracht binnen de technische staf.