David Verweij steady FC Lisse

Een steady persoon is iemand waar je van op aan kunt. Is in balans, een constante factor. David Verweij voldoet als geen ander aan deze karaktereigenschappen. Geduldig wacht hij zijn kansen af. Intelligent reagerend van wat hij mee maakt. David is met zijn voetballoopbaan bij FC Lisse nog volop in ontwikkeling. Hij is komend seizoen dan ook opnieuw te bewonderen in het geel-blauwe shirt van FC Lisse.

De 27-jarige David heeft in zijn leven het nodige meegemaakt. Hij weet goed te anticiperen op veranderingen. Zijn vader is dominee. Het gezin Verweij verhuisde dan ook regelmatig van gemeente. David is geboren in Delft. David verhuisde op zijn negende van Middelburg naar Lisse. Als jeugdtrainers bij FC Lisse had David onder meer Paul Monteny en Leon Annokkee. David had een apart loopje. Onder meer Paul en Leon sleutelde aan de traptechniek van David. De beloning hiervoor kwam pas vele jaren later. Dat David aardig kon koppen wisten wij al. Tegen ODIN’59 scoorde hij echter via een rake trap.

Plezier in het voetbal is voor David van groot belang. Vanaf de C3 bij FC Lisse ging hij voetballen met zijn vrienden. En vervolgens speelde hij in de B4, de B3, de A4, de A2 en FC Lisse zaterdag 5. Via Timo Meskers en trainer Laurens van der Voort kwam hij in 2012 bij FC Lisse-zondag terecht. Hij werd als aanvoerder van dit team kampioen in 2014 in de derde klasse. David werd twee keer tot speler van het jaar gekozen op de zondag.

In 2015 verhuisde hij met boezemvriend Rick van Dijk van FC Lisse zondag naar SJC. Hij ging daar rechts of links centraal achterin spelen. Later ook vlak voor de verdediging. David werd in zijn eerste seizoen SJC topscorer van deze club. Tot twee keer toe wist hij te promoveren met SJC.

De ambities van David liggen hoger. Het is iemand die stappen blijft maken. David was natuurlijk blij met de interesse van FC Lisse en besloot afgelopen zomer terug te keren naar Ter Specke. Door de zware blessure van Kevin van der Zwet, opgelopen tegen Quick Boys, kreeg David op 13 oktober 2018 tegen Harkemase Boys de kans zich voor een langere tijd in de basis te spelen. Hij speelde redelijk steady, totdat hij in de 60ste minuut geblesseerd raakte. Met een enkelblessure kon hij enige tijd de lappenmand in.

David werkte in alle rust toe naar zijn heroptreden. De winterstop gaf hem extra tijd te herstellen. David doet het in 2019 als basisspeler voortreffelijk. Zowel verdedigend als aanvallend. Hij ligt bovendien goed in de groep. Hij heeft alles onder controle. Dit steady gevoel zet hij door bij FC Lisse.