David Verweij keert terug naar FC Lisse

David Verweij speelt in het nieuwe voetbalseizoen weer voor FC Lisse. Dit keer niet voor de zondagtak, maar in de zaterdagselectie van FC Lisse. David heeft voor een jaar getekend bij FC Lisse. David gaat onder meer de ‘strijd’aan in het centrum van FC Lisse met Kevin van der Zwet en Justin Valk. David is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij SJC. De Noordwijkers zijn de koploper op zondag in de Hoofdklasse A.

De voetballoopbaan van David verloopt volgens een bepaalde planning. Stabiel blijven en langzaam doorgroeien als mens en als voetballer. Desgevraagd laat David het volgende weten over zijn terugkeer naar FC Lisse. “Ik heb een geweldige tijd gehad bij SJC. Het is een mooi podium geweest om mij te ontwikkelen. Ik heb zelf de ambitie om op het hoogste niveau te spelen. FC Lisse biedt mij deze kans. Het gevoel en het gesprek dat ik met FC Lisse had was goed.”

David is ook in de periode SJC betrokken geweest bij FC Lisse. “Ik ben inderdaad betrokken bij Dirk Bader met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Al is dit in een iets minder actieve rol.”

David heeft een imposant leven achter de rug. David is geboren in Delft. Zijn vader is dominee. Dat betekende dat het gezin Verweij regelmatig verhuisde. Op zijn negende kwam David van Middelburg naar Lisse. In Lisse heeft David dertien jaar gewoond om uiteindelijk te verhuizen naar Noordwijk.

David heeft tot de C1 van FC Lisse in de selectie gespeeld. Door een akkefietje ging hij vanaf de C3 met zijn vrienden voetballen. David speelde twee seizoenen in een vriendenteam bij de senioren zaterdag van FC Lisse. FC Lisse-zondag-trainer Laurens van der Voort vroeg hem weer selectie te gaan spelen in 2012. David kwam op de zondag in een vriendenteam terecht. De voetbalkwaliteiten van David vielen daar meteen op. David kan een pass over veertig meter geven, benut regelmatig vrije trappen en is een uitstekende kopper. Bovendien is David iemand die verdedigend zijn mannetje staat. Uiteindelijk werd David aanvoerder van de zondag 1. In  2014 werd David met FC Lisse zondag kampioen van de derde klasse. Een seizoen later eindigde FC Lisse in de tweede klasse als vijfde en werd de nacompetitie richting eerste klasse maar net misgelopen. David werd twee keer speler van het jaar bij FC Lisse-zondag.

In 2015 vertrok David in het kielzog van voetbalvriend Rick van Dijk van FC Lisse zondag naar SJC. “Rick werd als eerste benaderd en zei aan het einde van zijn gesprek:’zoeken jullie nog een verdediger.’ SJC-trainer Kees Zethof reageerde daarop of het over mij ging. Hij zei dat hij mijn telefoonnummer reeds had. En zo besloot hij mij te bellen.”

David kwam bij SJC meteen in een warm bad terecht. David kwam bij SJC rechts of links centraal achterin te spelen. Het vriendenteam van SJC wist te promoveren naar de hoofdklasse. David werd in zijn eerste seizoen SJC topscorer van de club. SJC deed het uitstekend als debutant in  de hoofdklasse. Momenteel is SJC koploper in de hoofdklasse. De nieuwe SJC-trainer Sjaak Polak laat David voetballen net voor de verdediging. Ook op deze positie kan David uitstekend uit de voeten.

David combineert voetballen met een ‘uitdagende’baan. “Ik ben projectmanager bij Players United, een voetbalmarketingbureau. Wij zijn voornamelijk bezig met conceptontwikkeling van voetbalactivaties en consultancy op sponsorgebied voor accounts zoals ING, Red Bull, FOX Sports en PwC.

David fijn dat je terugkeert. FC Lisse kijkt met belangstelling uit naar jouw optreden vanaf het nieuwe seizoen in de tweede divisie.