derbystar bal

Column: Wij en Zij

Weer een  4- jaarlijks evenement achter de rug. Brazilië gaat weer even over tot de orde van de dag. Onze para-olympiërs mogen begin september hun prestaties tonen en verdienen natuurlijk ook alle aandacht. Benieuwd of Zij meer medailles gaan halen dan de teruggekeerde topsporters. Er is en worden nog voldoende meningen geventileerd over de prestaties.  Met regelmaat hoorde ik dat Wij maar 19 medailles hadden vergaard en Zij waren soms toch wel heel snel uitgeschakeld. Mijn stelling is dat het “Wij en Zij” bij dat soort toernooien gerelativeerd moet worden.  Het was toch genieten van onze net niet winnaars, bijv.  de volleybal- en handbaldames. Voor mij waren Zij “winnaars” op basis van de passie, beleving en strijdlust. En ja, dan maar geen Wij-medaille. Een onbekende sport als BMX mag van mij meer op tv komen. Boeit toch bij vlagen meer als een doorsnee voetbalwedstrijd. Al met al waren het 3 mooie sportweken en verdienden Wij die 19 medailles en Zij, die ons land vertegenwoordigden zijn tot het gaatje gegaan, maar helaas zijn er maar 3 ereplaatsen, ook dat is sport. Alle tegenvallende prestaties zullen geanalyseerd gaan worden met als doel dat Wij in Tokio weer 30 medailles en Zij ons niet meer kunnen achterhalen. Ik ben benieuwd.

De ballen binnen onze club rollen inmiddels ook al weer op een aantal velden. Trainingsvelden zijn bezet, de grasvelden liggen er als vanouds weer fraai bij. Zijn toch altijd mooie plaatjes in augustus/september. Een woord van waardering voor de vele vrijwilligers, die deze zomer weer door hebben gewerkt om alles tijdig speelklaar te hebben en de kleding voor vele teams weer hebben verzorgd. Wij van FC Lisse mogen maar trots zijn op deze mensen. Zij doen het toch maar in hun vrije tijd. Klasse!

De competitiestart van ons vlaggenschip is voortvarend. Wij zijn ongeslagen en Zij, die onder ons staan hebben dus minder punten, logisch toch. Lekker zo’n start met twee karakterwinstpartijen. De basis voor meer is gelegd. Nu maar kijken of Wij dat waar kunnen maken. Zij die ons tegenstand gaan bieden hebben een prooi in beeld en willen die pakken. Maar Wij tonen kracht, voetbal en karakter, dus benieuwd wie ons dat gaat flikken.

Jammer is wel dat Wij niet de volgende bekerronde hebben gehaald. Het was De Dijk, die ons in een boeiende partij aftroefde. Zij voetbalden goed en slim werd de winst binnen gehengeld. Wij speelden niet slecht, maar Zij net iets beter. Het lijkt wel olympisch, maar feit is wel dat we geen vervolg hebben in de beker. Jammer, ik droomde al van PSV, Ajax of Feyenoord thuis. Volgende keer weer een nieuwe kans, geldt voor de olympiërs tenslotte ook. Wij hoeven daarop gelukkig geen vier jaar te wachten, Zij wel.

Voor a.s. zaterdag wederom een partij tegen een tegenstander, die Wij al jaren niet meer zijn tegengekomen. VVOG is ons niet onbekend uit het verleden, maar het gaat nu echt om het heden. Wij, FC Lisse, moet zijn lijn doortrekken en Zij, VVOG, wil ons zeker pootje lichten. Dat is toch lekker tegen een ongeslagen club, die al jaren op het hoogste amateurniveau acteert. Dus allen gewoon bij de les blijven, De strijd in Volendam heeft mij wat dat betreft getoond, dat de groep gegroeid is. Op zoek blijven gaan naar de goals en dat heeft Ons supporters – ook al was het op de valreep – doen juichen. Het was op de dijk hoorbaar heb ik vernomen.

Met u hoop ik dat Wij en Zij alle voetballiefhebbers langs de lijn een mooie middag gaan bezorgen. De temperatuur zal op niveau zijn, waardoor het heerlijk toeven moet worden langs de lijn. Staf en spelers laat jullie inzet ons weer doen genieten en voorkom dat Zij, net als tegen FC Rijnvogels, er sluw met één of meer punten tussenuit piepen.  Laten we geleerd hebben van De Dijk!

Robbert en spelersgroep succes en laat het Wij-gevoel zegevieren .

Mooie en sportieve voetbalmiddag voor alle supporters van Wij en Zij.

De Lijntrekker.

www.supportcasper.nl