Cesar Roubos nieuwe trainer opleidingsteam O17

Jeugdtrainer Cesar Roubos wordt de nieuwe trainer van opleidingsteam O17 volgend seizoen. Hij is hiermee de opvolger van Ronny Grimbergen. Afgelopen seizoen was Cesar trainer van O19-2.

Cesar is 45 jaar en woont in Nieuw Vennep. Hij heeft de nodige ervaring, zowel als voetballer als ook als trainer. Zijn voetballeven speelde zich af in Nieuw Vennep waar hij als speler van 16 jaar debuteerde in het 1e elftal van v.v. Nieuw Vennep destijds, tegenwoordig FC VVC (de Vennepse Voetbal Club). Na zijn voetballeven lonkte voor Cesar het trainersvak waar hij tot op heden veel plezier aan beleeft. Bij FC VVC heeft hij diverse jeugdelftallen onder zijn hoede gehad, waaronder ook jeugdteam O19-1. Cesar is in het bezit van het trainersdiploma UEFA C en volgt momenteel de opleiding UEFA B. Dat betekent een lekker volle voetbalagenda.

Afgelopen seizoen was hij trainer van O19-2 uitkomend in de Hoofdklasse. “In begin wat pech gehad met aantal gelijke spelen en enkele verloren partijen. Met nagenoeg een geheel nieuw team 1e jaars. Op papier O19-2 maar eigenlijk gewoon O18. Tegelijkertijd stonden daar enkele mooie overwinningen tegenover in de streekderby’s tegen Quick Boys O19-1 en Katwijk O19-1. Na de winterstop zelfs een mooie koppositie in de voorjaarscompetitie. Een uitstekende ontwikkeling van deze jonge talentvolle voetballers.”, volgens de gemotiveerde trainer.

Het eerste jaar binnen de regionale jeugdopleiding van FC Lisse is Cesar dermate goed bevallen dat hij niet lang behoefde na te denken om zijn verblijf bij de club te verlengen. Volgend seizoen mag hij zich dus richten op het talentvolle jeugdteam O17-1, dat onlangs nog de 2e periodetitel behaalde in de 4e Divisie. Cesar is ervan overtuigd dat het weer een mooi seizoen kan worden in de 3e of 4e Divisie. Afhankelijk van de indeling van de KNVB na dit abrupt afgebroken voetbalseizoen.

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de opleiding bestaat de bovenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainer Ronny Grimbergen), O19 (trainer Sander van Dijk), O18 (Mark de Kooker) en O17.

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020-2021 de hoofdtrainers voor de bovenbouw tijdig rond heeft. Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!

De assistent-trainers O23, O19 en de trainers van de middenbouw worden binnenkort gepresenteerd.