Capelle – FC Lisse 1-3

FC Lisse heeft op overtuigende wijze de koppositie verdedigd in de derde divisie. In en tegen Capelle greep de formatie van trainer Robbert de Ruiter de zege. De 3-1 overwinning was volledig verdiend te noemen voor de geel-blauwe brigade. De Lisserse ploeg is in korte tijd volwassen geworden. De vroeg opgelopen 1-0 achterstand werd door de FC binnen een mum van tijd weggepoetst.

Spelen uit tegen Capelle wordt door iedere tegenstander als lastig ervaren. Dat de Lisserse feestweek net achter de rug was hoefde geen probleem te zijn. Om de proef op de som te nemen werd het tweede van FC Lisse onder de loep genomen. Zij speelden een voorwedstrijd van de eerste teams. Capelle 2 fungeerde als een speelbal voor Lis. Louter positieve verhalen over FC Lisse 2. De 5-1 overwinning werd uitbundig gevierd. Thijs Hoogenboom wist het net vier keer te vinden. Positief was de terugkeer na het nodige blessureleed van Murat Önal en Luciano Dompig.

Je zal maar buschauffeur zijn van de spelersbus van het eerste team van FC Lisse. De spelersbus die bij iedere uitwedstrijd wordt gesponsord door Beelen Mobility. Iedere keer weer blije gezichten. Dat krijg je met een dergelijke zegereeks. Never change a winning team. Was het parool bij de koploper.  Op naar overwinning zes. Vorig seizoen won Lisse zes keer in totaal. Natuurlijk waren er afspraken gemaakt bij Lis hoe Capelle bestreden moest worden. En hoe de posities achterin bepaald moesten worden bij spelhervattingen. Het eerste schot van betekenis werd gelost door Capelle-speler Bram de Bruin. Het gevaar was nog niet weg. Ten onrechte moest Capelle een corner over nemen. FC Lisse trapte in deze val. Even was er geen organisatie in de beginfase. Kai Fens kon ongestoord afdrukken.

In het verleden zou FC Lisse met een 1-0 achterstand het spoor bijster raken bij Capelle. De ploeg die momenteel blaakt van zelfvertrouwen kent dit euvel momenteel niet. Fris en fruitig blijft de FC het goede spoor zoeken. Wetende dat het uitstekende combinatievoetbal altijd resulteert in kansen. En Lisse dat altijd uit het niets tot iets verrassends in staat is. Zoals in de 18de minuut. Een inworp van Niels Buijs op Tom Zoontjes. Deze kopte met gevoel de bal achterwaarts. Met een beetje goed geluk. Op hoop van zegen. Capelle-doelman Bradly van der Meer zag de bal pardoes achter zich in het net belanden. Daarvoor had de actieve Steven Olsthoorn reeds over geschoten.

FC Lisse domineerde, bepaalde de regie. Net als een seizoen eerder. Capelle kon slechts reageren vanuit de omschakeling. Koen Fokkema was dichtbij de 1-2. In de 29ste minuut viel deze treffer alsnog. Martin van Eeeuwijk en Rik Vermeulen bespraken de te volgen taktiek bij de cornervlag. De bal kwam uiteindelijk voor en werd binnen gekopt door Thierry Monteny. FC Lisse kreeg nu kans op kans. Via Roel de Goede en Lars Rauws onder meer. De 1-3 leek een kwestie van tijd. De 1-3 had een schoonheid van een aanval kunnen zijn. Martin had zo’n heerlijke steekpass in gedachten op Steven. Deze kwam er ook. Steven bleef rustig bij de afronding. Helaas kwam zijn doelpoging tegen de paal.

Na de pauze kon FC Lisse een fellere opponent verwachten, die met meer druk naar voren zou gaan spelen. FC Lisse kwam dan ook minder vaak op de helft van de tegenstander dan voor de rust. Toch werd Capelle niet echt gevaarlijk. De verdedigende kwaliteiten van Niels, Robert van Boxel, Tom en Roel zijn uitstekend te noemen. De verdedigende voetbalvaders nemen een schat aan ervaring mee. Daarbij opgeteld het  o zo belangrijke stofzuigerswerk net voor de defensie van Lars. En het alerte optreden van doelman Brian van der Werff. Een keer stond Brian iets te ver voor zijn doel. Capelle-invaller Jordao Pattinama door zag dit. Brian herstelde met een katachtige redding.

Voorin werden de mogelijkheden voor de FC schaarser. Lars met een schot en een uitbraak van Genridge Prijor. Dat waren de speldenprikken na de pauze van Lis. En Capelle. De ploeg kwam niet door het FC Lisse-blok heen. Een wat rommelige tweede helft en de strijd kreeg een wat meer grimmiger karakter. Dat betekende ook een aantal gele kaarten. FC Lisse liet zich niet van de wijs brengen met de drie punten in het vooruitzicht.

In de 83ste minuut was het game-over voor  Capelle. Steven maakte het negentig minuten het lastig voor zijn tegenstanders. De fysieke strijd werd door hem gewonnen. Hij sleepte een strafschop uit het vuur. Hoe neem je een strafschop? Dat is de laatste tijd de vraag bij heel wat topteams uit het betaalde- en amateurvoetbal. Neem een kijkje op dit punt bij FC Lisse en kijk naar Martin van Eeuwijk. Martin maakte vanaf elf meter aan alle onzekerheid een einde.

FC Lisse speelt komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen ODIN’59. Een bijzondere wedstrijd voor Roel. Hij gaat dan het record breken van meest gespeelde competitiewedstrijden in het eerste team van FC Lisse. Roel kwam tegen Capelle op gelijke hoogte met Leon van der Zwet. Dit record staat nu op 267 competitiewedstrijden. Roel woont in Heemskerk. ODIN komt uit Heemskerk. Derhalve veel mensen langs de kant komende zaterdag op Ter Specke. Alleen al voor Roel. Het treffen tussen FC Lisse en ODIN begint om half drie.

De foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook pagina van FC Lisse.