Bryan Iliohan in voetsporen vader

Van opvallend veel spelers in de selectie van FC Lisse hebben ook hun vaders in het eerste gespeeld. Rowdy van der Putten is de zoon van Edward van der Putten. Kevin en Robin van der Zwet zijn de zonen van Leon van der Zwet. Dit seizoen is Bryan Iliohan in de voetsporen getreden van vader Dennis.

De nu 19-jarige Bryan maakte reeds in 2007 kennis met het hoofdveld van FC Lisse in de afscheidswedstrijd van zijn vader. “In de laatste minuut mocht ik invallen voor mijn vader.” Dennis werd ooit gescout voor FC Lisse door Jan Broekhuizen senior. Dennis speelde van 1994 tot en met 1996 in het geel-blauw onder trainer Mark Wotte. In 1996 begon voor Dennis een bloeiperiode bij ADO. Bryan: “Vol lof praat hij over de wedstrijden die hij heeft gespeeld in het betaalde voetbal. Het maakt je wel trots, als je je vader ziet voetballen voor zoveel toeschouwers.”

Als kind van 6 begon Bryan bij FC Lisse. “Mijn ouders maakten toen de keuze voor mij. Dat is uitstekend bevallen. FC Lisse is een mooie warme club. Ik heb in de jeugd bij FC Lisse onder meer gevoetbald met Jasper Koot, Michael de Bruin, Bas Gozeling en Mischa Schoone. Geinig om nu weer met ze te voetballen.”

Bryan maakte als jonge speler de bewuste keuze naar Alphense Boys te gaan. “In de C1 van FC Lisse scoorde ik aan de lopende band. Een leuke uitdaging op divisieniveau te spelen bij Alphense Boys. Ik heb ook stage mogen lopen bij Volendam en FC Utrecht. Ik heb als A-junior gescoord in de promotiewedstrijd van Alphense Boys richting de hoofdklasse. Daar na koos ik voor AFC. Zo kwam ik daar Ayrton Dol tegen, met wie ik nu speel bij FC Lisse.”

Dit seizoen keerde Bryan terug naar FC Lisse. “FC Lisse is mijn cluppie. Ik keerde terug naar een warm nest. Ik voelde mij meteen weer thuis. Het is wel allemaal serieuzer dan in de C1.”

Dennis is spitsentrainer bij FC Lisse. “Wel leuk door mijn vader getraind te worden.”

Is Bryan tevreden over zijn ontwikkeling bij FC Lisse. “Ik ben tevreden. Ik maak mijn minuten in een. Bij twee moet je opstaan en laten zien dat je bij een wilt zijn. Ik train drie keer per week met het eerste mee. Daar wordt je ook beter van. Ik ga altijd met plezier naar FC Lisse.”