Bouwgroep Horsman & Co bestaat 125 Jaar

Een van onze sponsors met één van de langste verbintenissen met FC Lisse, Bouwgroep Horsman & Co, viert dit jaar haar 125 jarig bestaan. Op 25 oktober a.s. wordt deze mijlpaal breed gevierd met o.a. de presentatie van een jubileumboek.

Als we terugtellen is het 1893 wanneer Hendrik Marseille aan de Heereweg in Lisse een aannemersbedrijf begint. Het was vervolgens zijn zoon Piet Marseille die eind jaren ’50 een fusie aanging met Horsman & Co. Vanaf dat moment heette het bedrijf Firma Horsman & Co en Marseille.
Na het afscheid van Piet begin jaren zestig werd het weer alleen Horsman & Co waarbij de heren Gerrit Horsman en Mees Wetter, ‘de doener en de denker’, aan het roer stonden.
Samen bouwen ze het bedrijf gestaagd verder uit waarbij vele woningen en bedrijfspanden worden gerealiseerd. Niet alleen in de Bollenstreek, maar zelfs bij de herbouw van het platgebombardeerde Arnhem prijkt de naam van het Horsman & Co op de bouwhekken. Maar bovenal mag niet onvermeld blijven dat Horsman & Co de bouwer is van ons sportcomplex (1982) aan de Spekkenlaan.

Het boek kent vele details en wetenswaardigheden, die vooral voor oud Lissers heel herkenbaar zijn. Maar bovenal geeft het boek een helder overzicht van de ontstaansgeschiedenis en activiteiten vanaf het begin tot het heden. De familie Horsman heeft altijd een bijzondere relatie gehad met het voetbal in Lisse. Kees Horsman, die later de directie voerde met broer Ton, was als verdienstelijk voetballer al vroeg actief op de Lisser velden. Het na een aanbesteding verkrijgen van de bouwopdracht van het nieuwe clubgebouw met sporthal na de fusie was een passende bevestiging van deze relatie.

Bij Horsman & Co mag men rekenen op kwaliteit en deskundigheid op het gebied van ontwikkeling, bouw, onderhoud en renovatie. ‘Alles voor elkaar’ is de werkwijze die hen onderscheidt. Dat betekent voor de klanten korte lijnen, een informele sfeer en het handen-uit-de-mouwenprincipe. Een thuis of prettige werkomgeving creëren naar gelang de wensen en mogelijkheden. Door mee en verder te denken, worden prettige woon- en werkomgeving gerealiseerd. Horsman & Co zorgt daarbij dat alles in orde komt. Dat gold de afgelopen 125 jaar en dat zal altijd zo blijven !

FC Lisse feliciteert Horsman & Co van harte met haar 125 jarig bestaan en wenst ze nog vele voorspoedige jaren.