Bericht van overlijden: Kees van der Zwet

Deze week bereikte ons het bericht van overlijden van Kees van der Zwet. ‘Opa Kees’ speelde bij RKVV Lisse en Sportclub Lisse met bekende Lissese voetballers in het eerste. Topteams in die tijd, met Arie Bon, Jaap v.d. Poel, Piet Wassenaar, Ijsje van Diest, Piet Clemens, Joop Baak, Koos v.d. Zwet, Jan in ’t Veld, Ton Boon en later met de jongelingen Jan Faas, Frans van Gerven, Leo Lefeber, Wim Randsdorp en broer Cor van der Zwet.

Kees speelde voornamelijk als midvoor of rechtsbinnen. Hij was bekend in de gehele streek als technisch voetballer maar vooral als de kopspecialist van Lisse. Zijn motto: leg de bal op hoogte af de tweede paal. De links – of rechtsbuiten hadden maar een opdracht bij Kees – niet pingelen- maar geven – ze werden er soms dol van, maar eerlijk is eerlijk, gaven ze hem dan was gegarandeerd het raak! Gaven ze hem niet – dan liet Kees dat zeker horen.

Opa Kees kon altijd prachtig aan de jonge Kevin vertellen over zijn tijd met diens broer in het eerste van RKVV Lisse en later Sport Club Lisse. Kevin stond met zijn jongere broertje Robin in 2001 op het bordes van het gemeentehuis van Lisse. Vader Leon en tevens aanvoerder vierde massaal met zijn ploeggenoten en de FC Lisse-supporters het kampioenschap van de Hoofdklasse A. De nuchterheid heeft Kevin van zijn vader Leon en Opa Kees. Genieten op zijn tijd, maar ook kritisch blijven en altijd bezig om beter te worden zei Opa dan. Maar de genen via Leon kwamen van Opa Kees.

Na zijn actieve voetbalperiode ging Kees als vrijwilliger aan de slag. Voor de vereniging was Kees een waardevoller medewerker. In die tijd dat hij bij Van Hal werkte kon je altijd op hem rekenen bij klussen aan gebouw of graafwerkzaamheden. Ook na zijn pensionering verrichte hij veel hand en spandiensten, met name op het gebied van veldonderhoud. Een man waarop je als vereniging kon rekenen.

Jammer dat zijn ziekte hem parten ging spelen waardoor hij de uitvoering na verloop van tijd niet meer kon verrichten en moest afzeggen om een nieuwe moeilijke weg voor hem en zijn gezin in te gaan. Kees bedankt voor alles, wij zullen dat zeker niet vergeten.

We wensen de familie veel sterkte toe.

Bestuur FC Lisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderstaand een interview dat Kees gaf voor het Kidzclubmagazine van FC Lisse.