Bas Buimer en FC Lisse na dit seizoen uit elkaar

De samenwerking tussen Bas Buimer en FC Lisse eindigt na twee seizoenen. De 26-jarige spits en FC Lisse gaan in goed overleg uit elkaar.

Vanuit de TC is dit zeker geen vanzelfsprekende keuze. Bas is een teamspeler, geliefd bij de supporters en zet zich in voor de activiteiten bij onze vereniging.

FC Lisse haalde Bas in 2017 op bij Swift. Onder trainer Mark Evers scoorde Bas 19 keer en wist zo topscoorder te worden van de Hoofdklasse A op de zaterdag.

Bas scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Lisse in een tumultueuze wedstrijd tegen HHC Hardenberg. De 2-2 in blessuretijd. Een basisplaats volgde tegen VVSB, vroeg in de wedstrijd viel hij uit met een blessure. Hij was een periode geblesseerd. In het seizoen 2017/2018 kwam Bas tot 24 wedstrijden en vijf doelpunten op het hoogste amateurniveau.

In het huidige seizoen stond Bas 17 maal op het wedstrijdformulier en scoorde hij vier doelpunten. Met name op zaterdag 15 december 2018 tegen DOVO uit Veenendaal liet hij als spits een van zijn specifieke kwaliteiten zien, koppend zorgde hij mede voor een goed gevoel bij zijn teamgenoten ingaande de winterstop.

Bas: “Ik ben trots dat ik met deze prachtige en vooral warme club op het hoogste amateurniveau van Nederland heb geacteerd. Ik wil FC Lisse en iedereen die de FC een warm hart toe draagt, alvast bedanken voor de twee mooie jaren.”

FC Lisse hoopt dat Bas een fantastische nieuwe voetbalclub zal vinden. Zoals we Bas kennen gaat hij zich in het verdere verloop van het seizoen nog voor de volle 100 procent inzetten. Bas bedankt en succes!