Barendrecht – FC Lisse 0-2

Zaterdag 7 november 2015. Het geslagen, maar nog niet verslagen FC Lisse komt bij Barendrecht in de slotfase terug van een 2-1 achterstand en weet te winnen met 3-2. Zaterdag 14 september 2019. FC Lisse weet na een lange reeks nederlagen het tij te keren bij Barendrecht. Met een 2-0 zege. Met vooral een tweede helft, dat perspectief en hoop geeft op de toekomst.

Wanneer de dingen niet lopen zoals je dat wenst en/of verwacht is het tijd om met elkaar te praten. Van man tot man of in de groep. Veranderingen in een team zijn dan noodzakelijk. Dat kan ten kosten gaan van jonge talentvolle spelers. Jeffrey Perez Stoof verscheen in het team. Een meevaller voor de FC in verdedigend opzicht. Weliswaar had hij proef gedraaid zonder succes bij Quick Boys. Echter onder meer door positief advies van Martin van Eeuwijk kwam deze Jeffrey bij FC Lisse terecht. Een speler die van aanpakken is. Geef de tegenstander hoe dan ook geen centimeter ruimte. Een fysiek sterke speler. Jeffrey op de rechtsbackpositie, zodat Jordi Tiktak de overstap kon maken naar de linkerkant. Centraal achterin kwam Boyd Stevens te spelen. Een soort van 3-4-3. Net daarvoor de corrigerende Lars Rauws. Natuurlijk Erik Cummins onder de lat.

Net voor de verdediging maakte Tom Noordhoff zijn eerste speelminuten. Er zit een goede kop op bij Tom. Een sociaal sterke gast. Iemand die een team kan sturen, op de juiste plaats staat en andere spelers beter laat functioneren. Zoals bijvoorbeeld Jeffrey Klijbroek. Rik Vermeulen in de punt van de aanval. Met hem in de buurt Oussama Siali, Jaap Zwetsloot en Kübilay Köylu. Kübilay is een voetballer, die iets extra’s brengt. Nog heel jong is. Moet leren geen onnodige kaarten te pakken. Van de acties van Kübilay gaat dreiging uit. In vergelijking met een week eerder tegen Sparta Nijkerk geen basisplaatsen voor Mo Adouch, Bas Gozeling, David Verweij en Luca Tarani.

Het spelen op de nul leek voor de rust heilig verklaard. De organisatie bij beide teams stond goed. Het aantal kansen voor de twee teams was gering voor de pauze. FC Lisse leverde schoten af via Kübilay en Oussama. Tom leek bij een aanvallende actie gemangeld te worden. Geen gevolgen kende dit. En Barendrecht? De FC Lisse-defensie stond goed, maar mazzelde tot twee keer toe bij de mogelijkheden van Peter de Lange. Met een goed gevoel ging Lisse de rust in. Er zat muziek in de ploeg, nu nog de krenten in de pap. Overigens heerlijk om een arbiter als De Brito Roque te zien fluiten. Niet snel een kaart gevend en de snelheid in het spel houdend.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg gaf na afloop aan het niet te begrijpen, dat FC Lisse met nul punten naar De Bongerd was gekomen. In de tweede helft liet FC Lisse zien waar het toe in staat is. Onder meer Jaap gaf aan te snakken naar drie punten om eindelijk iets te kunnen vieren. In minuut 55 was het zo ver. Kübilay kreeg het op zijn heupen. Zijn voorzet kwam op het blonde hoofd van Japie. Diens inzet ging via de paal binnen. De ommekeer? De bevrijding?

Barendrecht moest na de achterstand uit haar schulp komen. FC Lisse kreeg de ruimte om te voetballen. FC Lisse voetbalde zich onder de druk uit van het niet kunnen presteren. Het begon te lopen bij de FC. Barendrecht kwam totaal niet in het stuk voor. Het plezier straalde af van het spel van FC Lisse.

Kansenregen voor de FC. Rik kreeg een vrije schietkans. Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg kwam bijna handen tekort om te redden. Zeker met Jaap in de buurt, die een sliding wist te maken. De naar zijn lies grijpende Jeffrey Perez werd vervangen door David. Dit was na een uur spelen. Even later kwam de weer fitte Tom Duindam in de ploeg voor Rik.

FC Lisse wist de 0-2 te maken. Uit een voorzet van Oussama kwam David in actie. Met de heup en met de hand. Geen VAR. De goal telde. Mo kwam er nog in voor Tom Noordhoff. Deze Tom is nog niet geheel wedstrijdfit, maar nu al van onschatbare waarde. Een doelpunt is Tom Duindam zo gegund. Deze Tom lag op de grond, stond op. En wist artistiek de lat nog te raken. In de slotminuut een vlot lopende FC Lisse-aanval. Jaap had de 0-3 op zijn schoen. Had. De FC had kunnen uitlopen naar een hogere score. De 2-0 is ook al iets om te koesteren. Gelukkig van de hatelijke nul af. En nu de weg omhoog in slaan.

FC Lisse speelt in de Lisserse feestweek komende zaterdag op Ter Specke de Bollenderby tegen VVSB. De aftrap is om half drie.