ASWH – FC Lisse 3-2

FC Lisse is nog niet toe aan de betekenis van de naam ASWH. De eerste drie letters van ASWH staan immers voor Altijd Sterker Worden. Het ervaren ASWH wist de mannen van de jongens te scheiden. Een ploeg als ASWH is als het gaat om fysieke kracht en voetbalgochme wat verder dan de FC, dat in een groeiproces zit. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht won dan ook verdiend met 3-2 op Sportpark Schildman. FC Lisse krijgt de tijd verder te rijpen met als uiteindelijk doel altijd sterker te willen worden.

ASWH heeft diverse spelers in haar midden, die gepokt en gemazeld zijn bij onder meer Barendrecht en Kozakken Boys. Bovendien is de thuishaven een moeilijk te nemen hindernis voor de uitspelende ploegen. Noordwijk was blij met een punt ASWH te kunnen verlaten en Quick Boys was zelfs kansloos op verplaatsing. Dat ASWH een bescheiden positie in neemt op de ranglijst heeft veel te maken met haar wisselvalligheid in prestaties.

Boyd Stevens was geblesseerd. Leroy Oehlers was juist weer terug van een blessure. De linksbackpositie was zo goed ingevuld. FC Lisse kwam uitstekend uit de startblokken. Zo kwam Oussama Siali vrij te staan voor de keeper van ASWH: Stefan Kok. Zijn inzet trof echter geen doel. Na tien minuten kwamen de gasten op voorsprong. Leroy ging uitstekend door. Zijn schot leek houdbaar, maar glipte toch onder Kok door. Na twintig minuten brak Mo Adouch door. Er was niemand aanwezig zijn voorbereidend werk af te ronden.

Intussen nam ASWH de regie in handen met vlot lopende combinaties. Lars Rauws kon aanvankelijk op zijn eigen doellijn de 1-1 voor komen. Dat was in minuut 25. Vier minuten later haalde Jesper van den Bosch verwoestend uit. In de 34ste minuut verrichte Erik Cummins een vrijwel onmogelijke redding. Ook dit was uitstel. Mels van Driel kon vrij draaien binnen de zestien en raak schieten. Milton Klooster wist na een run de bal voor te brengen. Rik Vermeulen was niet op tijd ter plekke om binnen te tikken.

Acht minuten na de pauze kwam ASWH uit een corner op voorsprong. Doelpuntenmaker was de naar VVSB vertrekkende Peter Verhoeve. Na een uur spelen kwam FC Lisse uit het niets op 3-2. Rik was de doelpuntenmaker. FC Lisse bracht met tussenpozen de wissels Luca Tarani, Bas Buimer en Robin van der Zwet binnen. Robin debuteerde zo in het eerste elftal. Hij zorgde tevens voor een unicum. Deze invalbeurt werd immers gezien door broer Kevin en vader Leon, die al eerder het shirt droegen van de hoofdmacht. ASWH was intussen dichtbij de 4-2 via Bilal el Amrani. Een dergelijke voorsprong was zeker niet geflatteerd geweest.

FC Lisse bleef strijden voor wat het waard was. Kopballen van Luca en David Verweij troffen echter geen doel. De overwinning van ASWH vormde dan ook de juiste afspiegeling van het spelbeeld.

FC Lisse is dit seizoen door haar trainer Robbert de Ruiter ingeschaald tussen plek vijf en dertien. Aan FC Lisse om in de komende zeven duels aan deze opdracht te voldoen. FC Lisse treft komende zaterdag op Ter Specke DOVO uit Veenendaal. De aftrap is om half drie.