ASV De Dijk – FC Lisse 0-4

Was De Dijk nu zo zwak, of was FC Lisse nu zo goed. De waarheid ligt zoals altijd in het midden. FC Lisse kon een klinkende zege na een start van drie punten uit drie wedstrijden wel gebruiken. In Amsterdam werden de vleugels van de FC optimaal gebruikt. Met de regelmaat vielen er doelpunten in Lissers voordeel. Een kwartet zelfs in een decor met een gestaag neervallende regen. Belangrijk was ook het voor de eerste keer dit seizoen de nul houden voor geel-blauw. Door de 4-0 zege gaat FC Lisse en haar achterban met een prettig gevoel de feestweek in.

Ayoub Aït Afkir ontbrak wegens een blessure. Dit in vergelijking met een week eerder tegen SJC. Het centrum van de Lisserse verdediging bestond nu uit Kevin van der Zwet en Justin Valk. David Verweij begon zo op de bank, net als Oussama Siali. Rik Vermeulen was er geruime tijd uit door een rugblessure. Geduldig werkte hij toe naar zijn rentree. Na wat speelminuten in twee kon hij weer zijn maten bewonderen om te beginnen vanaf de reservebank.

De taktiek van FC Lisse was duidelijk. Druk naar voren en steeds zoeken naar de snelle en behendige buitenspelers Milton Klooster en Luca Tarani. Het Lissers gevaar kwam van twee kanten. Bijkomend voordeel is dat Milton en Rowdy van der Putten elkaar nog kennen uit hun periode in de jeugd van Feyenoord. Er was meteen sprake van de juiste klik tussen deze twee spelers.

Bij de eerste doelpoging in de zesde minuut raakte Luca de bal niet hard genoeg. Er bleef wel een corner over. Boyd Stevens ging zich hiermee bemoeien. Rowdy liet nu wel de touwen vieren. Puur cijfermatig is Rowdy goed bezig. Om de twee wedstrijden scoort hij gemiddeld gezien minimaal een keer voor de FC. De vleugels van de FC waren niet zelfzuchtig. Vanuit hun ooghoeken zagen zij regelmatig middenvelders van de FC opstomen, die om de bal vroegen. Mark de Loor probeerde het twee keer geplaatst. Op dat moment stond zijn vizier nog niet op scherp. Tussendoor moest FC Lisse wel oppassen voor tegenstoten. Zo ontsnapte de FC na een kwartier spelen aan de gelijkmaker met een bal rakelings voor langs. En waar dat nodig was fungeerde Erik Cummins als slot op de deur.

In het basketbal spreken ze over een speler in vorm, dat deze hot is. Nu dat was wel het geval met Rowdy. Na een half uur draaide hij zich keurig vrij om vervolgens het doel treffend te vinden. Een verdedigend been van De Dijk voorkwam even later een hattrick van Rowdy.

De man van de assist was vandaag Luca. In de 56ste minuut leverde hij de bal op een presenteerblaadje bij Mark. Deze had een pegel in huis, die als een kanonskogel binnen sloeg. Rowdy schoot rakelings over na ruim een uur spelen. In minuut 65 kon Rik eindelijk starten aan zijn 301ste wedstrijd voor FC Lisse. En als ‘De Tovenaar’had hij weer een leuke actie in huis. Deze kreeg een einde op de lat. Bij Rik straalde meteen het plezier er weer van af, opnieuw te kunnen acteren binnen de witte kalklijnen. En dat al bij de FC sinds 2005. Een unicum. De paal voor kwam een eretreffer voor De Dijk.

Oussama bepaalde in minuut 80 de eindstand op 4-0 in Lissers voordeel. Een lekkere driepunter en een opsteker in de Lisserse feestweek. De Lisserse feestweek die nog meer glans kan krijgen als FC Lisse verder weet te bekeren. Komende dinsdag vanaf kwart voor acht maar eens een keer niet naar het vuurwerk rondom het Vierkant, maar naar het ‘vuurwerk van de FC Lisse-brigade in Heemskerk. In het kader van de eerste ronde van de KNVB-beker speelt FC Lisse dan tegen ODIN’59. De aftrap is om kwart voor acht.