ASV De Dijk – FC Lisse 0-3

FC Lisse heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. ASV De Dijk werd in eigen huis met 3-0 verslagen door de formatie van trainer Robbert de Ruiter. FC Lisse was vanaf de 32ste minuut, na de rode kaart voor De Dijk-speler Nick Kuipers en het daaropvolgend doelpunt uit een vrije trap van Boyd Stevens, heer en meester. De geel-blauwen toonden zich vervolgens een hecht collectief.

Mede door de ziekte van Rik Vermeulen liet Robbert de jonge Bert Koomen debuteren. De vader van Bert woonde vroeger in De Engel naast de familie Van Wieringen. In feite de zoveelste speler bij de FC met Lisserse roots. Bert had sinds mei (FC Den Bosch) geen negentig minuten meer gemaakt op niveau. Bert speelde vrijwel zijn gehele loopbaan bij Feyenoord als rechtsback. Gio Pocorni probeerde Bert al eerder uit op het middenveld in het tweede. Een juiste keuze. Bert beschikt over een groot loopvermogen en is fysiek sterk. Bovendien is hij een verbindingsspeler richting spits Rowdy van der Putten, met wie hij samen speelde  bij Feyenoord. Boyd Stevens was in het laatste deel van het vorig seizoen belangrijk voor de FC. Na het herstellen van een blessure was hij weer toe aan en basisplaats. Kevin van der Zwet vormde weer een koppel achterin met Robert van Boxel. Wesley Storm was de man van dienst als doelman.

De Dijk tegen FC Lisse was in feite een strijd tussen ervaring en jeugdigheid. De Dijk heeft diverse spelers, waarbij de jaren beginnen te tellen. De Dijk leverde 41 goals in met het vertrek van spits Dennis Kaars naar FC Den Bosch. Een dergelijke speler is onvervangbaar. De gewenste vervanger Jack Tuyp, overgekomen van Volendam, was niet beschikbaar. Bij FC Lisse nog geen Brian van der Werff, Thierry Monteny, Bas Buimer en Martin van Eeuwijk. Voorafgaand aan de wedstrijd was het duidelijk voor de FC, dat er een goed resultaat was te halen in Amsterdam.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. Een man van het volk.

FC Lisse kwam in het begin van de wedstrijd goed weg. De Dijk had na vijf minuten graag een strafschop willen hebben. Arbiter De Vries zag het anders. De eerste echte kans voor de thuisclub ging in het zijnet. Koen Fokkema was met zijn acties uiterst bedrijvig. Hij dwong De Dijk-doelman Jeroen Verhoeven tot een ultieme redding in de 18de minuut. Verhoeven was in het verleden onder meer doelman bij Ajax en Volendam. Halverwege de eerste helft waren de partijen in evenwicht.

Een voetbalwedstrijd wordt vaak bepaald door momenten. In de 31ste minuut kreeg Tim Ruder voor De Dijk een reuzekans. Wesley redde perfect. In de omschakeling sloeg de FC toe. Koen was slechts af te stoppen door een overtreding. Nick Kuipers kreeg terecht de rode kaart net buiten de zestien. Boyd kan vrije trappen binnen schieten. Dit keer deed hij ook, al kwam er misschien nog een voetje tussen van Rowdy.Vijf minuten later was het 0-2. Koen soleerde de zestien binnen van De Dijk en werd foutief afgestopt. Rowdy was de koele kansenbenutter vanaf elf meter. Koen was vlak voor rust dichtbij de 0-3. Verhoeven wist af te stoppen. Het was niet de dag van De Dijk. Mostapha el Aamrani en Kevin Westmaas gingen met blessures naar de kant.

FC Lisse kreeg na de rust genoeg kansen de score uit te breiden. De Dijk was vleugellam. Het gebouw FC Lisse stond als een huis. In de 53ste minuut was eerst Koen dreigend. Vervolgens veroverde Rowdy de bal en kreeg hij het speeltuig na hard zwoegen bij Boyd. Een unieke kans op de 0-3. De inzet van Boyd ging echter naast de goal. Koen had de dag van zijn leven met de gekregen vrijheid. In de 58ste minuut kon hij niet afleggen. Ook Bert kwam in de buurt van Verhoeven voor de 0-3.

Een kwartier voor tijd heroverde Bert op inzet de bal en speelde hij Rowdy aan. Deze stuitte wederom op Verhoeven. Tomas Tavilla was er intussen ingekomen voor Hanne Hagary, die in zijn eigen stad speelde. Negen minuten voor tijd kwam Rick Bouwmeister in de ploeg voor Rowdy. Twee minuten na zijn invallen kreeg Rick via Bert de bal op een presenteerblaadje. Rick maakte zo zijn eerste goal in een shirt van FC Lisse. Justin Valk viel nog in voor Robert.

De eerste zege voor de FC in de tweede divisie was een feit. Nu is de focus gericht op de penaltyreeks van komende woensdag op Ter Specke tegen Hoek. Dit unieke feit speelt zich af vanaf negen uur.