Arno Zondag nieuwe assistent-trainer O18

Arno Zondag is de nieuwe assistent-trainer van opleidingsteam O18. Hij is hiermee de opvolger van assistent Ed Meeldijk. Arno komt van sv Dios uit Nieuw Vennep.

Bij opleidingsteam O18 staat volgend seizoen een nieuw gezicht voor de groep. Arno gaat bij de O18 trainer Mark de Kooker ondersteunen in de ontwikkeling van deze talentvolle lichting bij FC Lisse. Met de missie om hen klaar te stomen voor het grotere werk bij de O19 dat uitkomt in de sterke voetbalomgeving van de 1e Divisie.

Arno heeft vanaf zijn jeugd een voetbalverleden bij sv Dios. Bij deze club is hij nog steeds actief als speler van Dios 6. Als bestuurslid Jeugd en voorzitter van het Technisch Hart is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de jeugdafdeling. Een jeugdafdeling die onder begeleiding van enkele uitstekende jeugdtrainers grote talenten heeft voortgebracht. Een aantal van deze talenten heeft inmiddels ook de weg naar Ter Specke gevonden.

Als assistent gaat Arno trainer Mark de Kooker ondersteuning bieden op zowel voetbaltechnisch als organisatorisch vlak. Arno en Mark kennen elkaar goed uit hun tijd bij sv Dios. De club waar Mark zijn eerste stappen als jeugdtrainer heeft gezet. “Als hoofdtrainer is Mark volledig verantwoordelijk voor de trainingen, de trainingsstof en de wedstrijdopstelling van deze talentvolle lichting. Mijn rol als assistent is ondersteunend aan Mark. Gericht op randzaken en de organisatie. Toen Hoofd opleiding Rory Roubos mij benaderde voor deze functie heb ik geen moment getwijfeld. Integendeel, ik kijk er echt naar uit!”, aldus een duidelijke en gemotiveerde Arno.

“De afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd op het gebied van selectievoetbal binnen een jeugdopleiding. Zelf ben ik slechts zes jaar jeugdtrainer geweest met evenveel kampioenschappen als resultaat. Bovendien een verdienstelijke 3e plaats behaald met de F1 op het jaarlijkse HETT-toernooi bij Ajax destijds (de naam verwijst nar de amateurverenigingen uit de Hoofdklasse, Eerste Klasse, Tweede klasse en toenmalige Topklasse waarmee Ajax een samenwerkingsverband onderhoudt), net achter de jeugd van Ajax en Zeeburgia. Waarna ik de eindverantwoordelijkheid kreeg over de Jeugdafdeling van Dios. Dat heb ik altijd met overgave en plezier gedaan.”, laat een openhartige Arno desgevraagd weten.

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de regionale jeugdopleiding bestaat de boven- en middenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainers Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort), O19 (trainers Sander van Dijk en John Cuvelier), O18 (trainers Mark de Kooker en Arno Zondag), O17 (trainer Cesar Roubos), O13 (trainer Roy van Kesteren en O14 (trainer Patrick Paardekooper).

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020/21 de hoofdtrainers voor de boven- en middenbouw tijdig rond heeft.

De trainer van O15 wordt binnenkort gepresenteerd. Evenals de assistent-trainers van O13 t/m O17.

Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!