Amerikaans team op bezoek bij FC Lisse

Een voetbalteam uit Amerika speelt op woensdagmiddag 17 april om 17.15 uur een oefenwedstrijd bij FC Lisse JO12-1. Een dag eerder spelen zij tegen Kagia.Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen! Coach van het Amerikaanse team is Bob van Gerven, voormalig Lissenaar.

The Salem Sabres
The Salem Sabres is een kleine club gelegen in de Bergen van Virginia in de Blue Ridge Mountains. Voor het seizoen 2018/19 heeft de club 9 jeugdteams. Er zijn geen volwassen (senioren) teams bij deze club.

De club heeft ook geen kantine of kleedkamers. Het zijn een paar hobbelige velden waarop getraind en gespeeld wordt en de spelers kleden zich thuis om. Dit elftal won in het najaar de Fall Kick-Off Classic in hun leeftijdsgroep.

In de competitie spelen ze in de Blue Ridge league, waar ze dit najaar tweede werden en dit voorjaar fier bovenaan staan. De wedstrijden in deze league zijn soms anderhalf uur rijden. Geen van de clubs hebben kleedkamers of kantines. Sommige velden zijn erg goed, en sommige lijken op een gemaaid weiland met lijnen.