Algemene voetbalquiz in De Engel

Het quizzen is hot in Lisse. Naast de maandelijkse pubquiz bij onze nieuwe sponsor Triple B ’t Vierkant, gepresenteerd door onze vrijwilliger Maarten van der Zwan, komt ook de jaarlijkse algemene voetbalquiz er weer aan. Quizmasters Jorit Doeswijk en Hubert Habers halen dan meer dan 100 voetbalgekken uit het hele land naar Lisse.

Hotel-Restaurant-Cafe-Zalen De Engel in Lisse is op zaterdag 14 maart, na afloop van FC Lisse-Goes, het decor voor de 13de algemene voetbalquiz, georganiseerd door onze sponsors Kwis-Spelen.nl en De Engel. Traditioneel doen de echte kenners van de FC Lisse Quiz altijd mee op dit landelijke strijdtoneel. Wie de presentator wordt, is nog even een verrassing. Deelname aan de quiz is in tweetallen. De voetballiefhebbers komen uit het hele land. De Engel verzorgt dan ook een speciaal quiz-menu voor wie eerst wil eten.

Presentatoren
De pittige algemene voetbalquiz, bestaande uit drie ronden van twintig vragen, wordt jaarlijks gepresenteerd door een andere bekende spreker. Van cabaretiers als Peter Heerschop en Sjaak Bral tot oud-voetballers als Sjaak Polak en Heinz Stuy en oud-scheidsrechters Dick van Egmond en Roelof Luinge. Ook verschillende sportcommentatoren presenteerden de quiz eens: naast Houtkamp ook Sierd de Vos, Jan Roelfs, Jeroen Grueter en Bas Ticheler (inmiddels perschef van Oranje).

Voetbalreis
De grootste kenners van het voetbal gaan op met de hoofdprijs naar huis: een buitenlandse voetbalreis, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Passion Events. Vincent Bakker vanuit Barcelona: “De winnaars winnen kaarten voor een wedstrijd van Atletico Madrid, waar zij 2 nachten in een 3-sterren hotel verblijven en een wedstrijd (uitgezonderd toppers) bijwonen ergens in september t/m februari. We zorgen ook nog voor een petje of sjaal van de thuisclub.” Ook ELF magazine stelt weer een prijs beschikbaar, in de vorm van 2 jaarabonnementen. De derde prijs is een pakket voetbalboeken.

Inschrijven
Inschrijven voor de voetbalkwis kan met een mail aan info@kwis-spelen.nl. Deelname kost 10 euro per persoon.