Ajax-zaterdag – FC Lisse 2-0

In principe kan de geschiedenis zich niet herhalen. Toch Ajax-zaterdag – FC Lisse kwam hier akelig dichtbij. Ajax – FC Lisse van januari 2015 was zonder noemenswaardige momenten, totdat in de tweede helft Kenneth Misa-Danso op De Toekomst de score opende. Vier jaar later in 2019 voltrok zich bijna het zelfde scenario. Opnieuw een Ajax – FC Lisse, die het publiek niet kon verwarmen tot Misa-Danso de score opende. Ralph Jurka deed met de tweede goal voor de thuisclub de geschiedenis zich niet herhalen

Een week van trainen en oefenwedstrijden spelen leverde voor FC Lisse voorlopige schade op. Op een bijveld van De Toekomst ontbraken door blessures aan de Lisserse kant Thierry Monteny, Rowdy van der Putten en Hidde Prijs. Oussama Siali was geschorst. Dat betekende een basisplaats in het hart van de verdediging bij Lisse voor David Verweij. David zou uitgroeien tot de FC Lisse man of the match door zich sterk aanvallend in te schakelen en verdedigend zijn werk te doen. Mo Adouch was ook terug in de basis. Verheugend om te zien, dat na blessureleed Mark de Loor en Rik Vermeulen weer op de bank zaten.

De wedstrijd kabbelde voort tot de 15de minuut. Een artistieke omhaal van Bas Buimer. Ajax-doelman Stephan Veenboer kon handelend optreden. Twee minuten later een streep van Milton Klooster, die een beter lot verdiende. Ajax nam de regie van de wedstrijd over. De Amsterdammers kregen het meeste balbezit. FC Lisse daarentegen was slordig in de passing. De kansen voor Ajax namen toe. Roy Deken zag een schot net over het FC Lisse-doel gaan van Erik Cummins. Erik kon vervolgens de bal in de handen nemen na een schot van Jack van Moerkerk.

Vier minuten voor de rust soleerde Ayoub Aït Afkir door de Ajax-defensie. Zijn schot had niet de gewenste kracht. FC Lisse kreeg de nodige hoekschoppen te nemen, waar na het hoofd werd gezocht van David.

Na de pauze kwam Luca Tarani in de ploeg voor Milton. Een kwartier lang was er sprake van een status-quo. David toonde zijn specialiteit als kopper. Veenboer kon deze inzet net over de lat tikken. Aan de andere kant kwam een voorzet van Misa-Danso op de bovenkant van de lat terecht. Misa-Danso kan plotseling uit het niets een doelpunt maken. Dat deed hij in de 73ste minuut.

FC Lisse kreeg nu de spelbepalende rol. Een schot van David ging naast. In de 85ste minuut leek Rik op schitterende wijze de gelijkmaker te noteren. Het was randje buitenspel. De arbitrage oordeelde erover heen. Dit Lisserse fesie ging niet door. FC Lisse was van het niet goed keuren van de 1-1 van de leg. Ajax profiteerde van de twijfel aan Lisserse kant. Jurka maakte de 2-0. Luca verzuimde de eretreffer binnen te schieten.

FC Lisse speelt komende zaterdag wederom uit. ODIN’59 uit Heemskerk is de tegenstander vanaf half drie.