AFC – FC Lisse 4-2

Zaterdag 21 april mag misschien zonnig zijn verlopen, voor FC Lisse werd het kijkende naar het vlaggenschip een zwarte dag. De FC verloor niet alleen met 4-2 bij AFC, maar zag ook De Treffers met 2-0 de VV Katwijk onderuit halen. Cijfers liegen niet. FC Lisse staat momenteel op een PD-plek. Het is al lang geen vijf voor twaalf meer voor de geel-blauwen, maar eerder een voor twaalf. FC Lisse krijgt komende dinsdag de mogelijkheid op Ter Specke tegen De Treffers om weer boven de rode streep te klimmen.

Er zijn diverse voetbalwetten. Een ploeg in vorm kent meestal weinig blessures, een team dat in een dip zit wordt geteisterd door blessures. De wet van Misha Salden zegt echter, ik praat liever over de spelers die ik ter beschikking heb dan die er niet zijn. Het centrale duo achterin werd nu gevormd bij de FC door Justin Valk en Roel de Goede. De hoop was erop gevestigd dat de FC dit keer op voorsprong zou komen, waardoor de tegenstander achter de feiten kon gaan aanlopen. Na zeven minuten kon deze gedachte al overboord gegooid worden. Brian van der Werff zat mis bij het uitlopen. Raily Ignacio kon simpel de 1-0 binnen lopen.

Positief, hoewel nog niet honderd procent wedstrijdfit, was bij de FC de terugkeer van Martin van Eeuwijk. Zijn aanwezigheid al geeft de nodige dreiging van FC Lisse en onrust bij de tegenstander. Martin probeerde het met een schot in de 17de minuut. Zijn inzet werd via een Amsterdams-been tot corner verwerkt. Vervolgens gingen de kansen over en weer. Roel de Goede wist met een sliding de 2-0 achterstand te voorkomen, Bas Buimer schoot randje zestien naast. Na een half uur werd het alsnog 2-0. Het Lisserse middenveld was in geen velden of wegen te bekennen. Derre Kwee kon simpel de voorsprong verdubbelen. Even later moest Roel weer een bal van de lijn halen.

In de tweede helft kreeg FC Lisse meer grip op de wedstrijd. In minuut 49 leek de 2-1 binnen te vallen. AFC-doelman Patrick Zonneveld stak daar op het laatste moment een stokje voor. AFC kreeg een behoorlijke mogelijkheid via Matthijs Jesse. Luca Tarani kwam intussen Roel vervangen. In minuut 71 betekende een licht vergrijp van Niels Buys op Melvin Grootfaam een strafschop. AFC-aanvoerder Magid Jansen trapte deze binnen.

Om Martin te sparen voor het cruciale duel tegen De Treffers werd hij naar de kant gehaald. Net als Rik Vermeulen. Ayoub Aït Afkir en Moubarak Adouch werden gebracht. Vanaf de zijlijn schoot Niels de 3-1 binnen. Er waren nog vijftien minuten te spelen. Uiteindelijk lukte het niet. In blessuretijd maakte AFC eerst 4-1. Boyd Stevens scoorde vanuit een vrije trap, of werd het laatste zetje gegeven door Bas.

FC Lisse heeft maar 75 uur om te herstellen. FC Lisse speelt komende dinsdag op Ter Specke tegen De Treffers. Een uiterst belangrijk duel tegen degradatie en voor lijfsbehoud. De aftrap is om acht uur. FC Lisse-supporters kom massaal naar Ter Specke om onze club te ondersteunen.