AFC Amsterdam – FC Lisse 3-4

FC Lisse 1 was in het carnavalsweekeinde vrij van competitieverplichtingen. De mannen van trainer Robbert de Ruiter maakten daarvan gebruik door te oefenen bij de landskampioen bij de amateurs: AFC uit Amsterdam. Op het nieuwe kunstgrasveld, dat voor het echie haar vuurdoop krijgt op zaterdag 29 februari tegen IJsselmeervogels. FC Lisse wist de wedstrijd met 4-3 te winnen.

Zowel AFC als FC Lisse waren met een grote selectie naar de hoofdstad gekomen. Bij FC Lisse ontbraken onder meer David Verweij, Tom Noordhoff, Erik Cummins en Ayoub Ait Afkir. Jochem Lensen stond de gehele wedstrijd onder de FC Lisse-lat. Om de dertig minuten werd er gewisseld. Bij FC Lisse kregen diverse talenten de kans zich te onderscheiden.

FC Lisse wilde duidelijk in het ritme blijven met het oog op de belangrijke voortzetting in de derde divisie op schrikkeldag thuis tegen Barendrecht. Deze oefenwedstrijd werd dan ook uiterst serieus opgevat door de geel-blauwen. FC Lisse ging de rust in met een 3-1 voorsprong. Na de pauze liep de score in Lissers voordeel zelfs op naar 4-1. AFC wist nog wat terug te doen. Tom Duindam twee keer, Oussama Siali en Luca Tarani verzorgden de Lisserse doelpuntenproductie.

Zoals gezegd FC Lisse vervolgt de competitie op zaterdag 29 februari vanaf half drie op Ter Specke tegen Barendrecht. FC Lisse wil haar vijfde plek op de ranglijst versterken en zicht krijgen op de top drie. Een eindrangschikking binnen de eerste drie betekent immers nacompetitie.