Achilles’29 – FC Lisse 2-4

FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter mikt dit seizoen met zijn ploeg op een eindklassering tussen plek vijf en plek dertien. Hoe kun je deze doelstelling dichterbij brengen? De oplossing is een gelukkige hand hebben met wisselen. Na de 2-2 tussenstand in Groesbeek werden in het laatste kwartiertje achtereenvolgend Luca Tarani, Bas Buimer en Ayoub Aït Afkir ingebracht. De drie nieuwkomers waren betrokken bij de beslissende Lisserse doelpunten. De 4-2 winst op Achilles’29 betekent voor FC Lisse de derde zege op rij.

FC Lisse kon rekenen op een felle tegenstand van Achilles. De bedoeling was daaronder uit te voetballen door snel te combineren. Regelmatig kreeg Rowdy van der Putten de bal op het middenveld aangespeeld, waarna een voortzetting volgde naar de snelle aanvallers Milton Klooster en Oussama Siali. Deze wisselwerking tussen Rowdy en de twee voorwaartsen verloopt steeds beter. Met de kilometers makende Mo Adouch en de opportunistische spelwijze van Thierry Monteny heeft FC Lisse genoeg aanvalskracht in de ploeg. Het is nu zaak dat de linies nog beter op elkaar aansluiten. Dat krijg je alleen door het ontwikkelen en het inslijpen van automatismen.

De sterkste linie van Achilles’29 zit voorin. Dan spreken wij over Kevin Schmidt en de razendsnelle aanvaller Lucas Matthew Raposo. FC Lisse wist de tegenstand te minimaliseren. Een multifunctionele speler is dit seizoen Boyd Stevens. Van nature een middenvelder, maar kan ook goed uit de voeten als linksback of centrale verdediger.

Achilles wist geen raad met de beweeglijke Oussama en Milton. De 17-jarige Achilles-doelman Poul Nas kon de twee Lisserse aanvallers in eerste instantie nog afstoppen. Bij de tweede poging had Nas het nakijken. In de 20ste minuut dacht Milton niet na en haalde uit. Zes minuten later was de 0-2 een feit. Na een werkelijk schitterend een-tweetje tussen Thierry en Oussama. Oussama mocht afronden.

De eerste vijf minuten na de rust zijn er vijf om snel te vergeten. FC Lisse leek nog met haar hoofd elders. Aanvankelijk kon Erik Cummins met een ingreep Schmidt van scoren afhouden. Een minuut later kopte Schmidt alsnog de 1-2 binnen. Het VV Eemdijk-gevoel werd voor even los gemaakt. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Kadir Usta tegen de lat gewerkt. De rebound was voor Julien Clout. Achilles verkeerde voor een paar momenten in de veronderstelling dat er meer te halen was.

FC Lisse hervond zich. Milton en Mo kregen de bal aanvankelijk niet langs Nas. In minuut 72 verscheen Luca Tarani in de FC Lisse-ploeg voor Thierry. Tegen VV Eemdijk had Luca met zijn 2-3 het tij doen keren. Ook nu gaf hij het juiste zetje in de rug van zijn teamgenoten. Een paar minuten na zijn invallen gaf Luca de bal breed op Mo. Mo scoorde zijn derde doelpunt in twee weken tijd.

Bas en Ayoub kwamen in de ploeg om Achilles definitief te verslaan. Ayoub mocht vier minuten voor tijd een corner nemen. Hij deponeerde de bal op het hoofd van Bas. De specialiteit van Bas is het koppen. Dat bewees hij eerder dit seizoen tegen Hoek, en ook tegen Achilles liet Bas de bal heerlijk van zijn hoofd vertrekken. Met de vierde Lisserse goal was de wedstrijd beslist. Bas was zelfs nog dichtbij de 5-2 voor Lis.  Met een goed gevoel keerde FC Lisse huiswaarts.

Voor FC Lisse zijn nog twee wedstrijden van belang in 2018. Het kalenderjaar wordt komende zaterdag op Ter Specke afgesloten tegen ASWH. Dit treffen start om half drie.